Dallas Mavericks holder sig i live i jagten på NBA-trofæ

15. JUN 2024 • 08:23SPORT

Med Luka Doncic og Kyrie Irving som afgørende profiler vandt Dallas Mavericks for første gang i finaleserien.

Dallas Mavericks holder liv i drømmen.

Natten til lørdag dansk tid sikrede holdet sig sin første sejr i NBA-finaleserien, hvor Celtics efter tre sejre på stribe ellers stod med en matchbold.

Stjernerne Luka Doncic og Kyrie Irving diskede op med store præstationer for Mavericks og sørgede for, at Celtics efter ti sejre på stribe i NBA-slutspillet løb ind i et nederlag. Mavericks vandt overbevisende med 122-84.

I Boston lever de formentlig fint med nederlaget. Celtics har været flyvende i denne sæson og har nu gode muligheder for at afgøre hele baduljen på hjemmebane natten til tirsdag dansk tid.

Intet hold er nogensinde lykkedes med at vende en 0-3-stilling til en samlet sejr i finalen, og lever statistikken videre, kan Celtics fejre det første mesterskab siden 2008.

Dallas Mavericks havde i nattens fjerde NBA-finale allerede slået et godt hul efter første quarter med en føring på 34-21, men i basketball kan det gå ufattelig hurtigt den anden vej.

Celtics formåede dog aldrig at finde det momentum, som havde sikret holdet sejren i de tre første finaler, og Mavericks udbyggede føringen i resten af kampen.

- Vi tror på det til det sidste. Jeg har stor tro på, at vi kan gøre det, så vi bliver bare ved med at tro på det, siger Dallas Mavericks-stjernen Luka Doncic.

Sloveneren scorede 29 point og blev på den måde afgørende for Mavericks.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU