Curlingkvinderne skruer op for træningsmængden frem mod OL
Takket være en donation fra Kirkbi optimeres forholdene for de danske curlingkvinder op til vinter-OL i 2026.
Danmarks curlingkvinder går ned i arbejdstid for at kunne træne og spille mere som led i jagten på et stort resultat ved næste års vinter-OL i Milano.Det skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danmarks Olympiske Komité på den danske OL-hjemmeside.
Det er en donation fra Kirkbi på 480.000 kroner, der gør den store OL-satsning for curlingkvinderne mulig.
- Drømmen om at være fuldtidsatleter er kommet et skridt nærmere. Vi er på holdet utroligt taknemmelige for den mulighed, vi har fået, hvor vi kan træne i løbet af dagtimerne og rejse til flere turneringer end hidtil, siger skipper Madeleine Dupont.
Med den nye aftale nærmer danskerne sig forholdene hos flere konkurrerende nationer. Flere lande har ordninger, hvor spillerne enten er fuldtidsprofessionelle eller som minimum ikke arbejder fuldtid ved siden af curlingen.
Målet frem mod OL er, at curlingkvinderne skal træne på isen seks dage om ugen og deltage i flere og bedre turneringer.
Et af initiativerne er, at spillerne får to halve fridage om ugen, hvor der skal trænes om morgenen. Først på is og senere i styrkelokalet med Team Danmarks fysiske træner.
Sportschef i Dansk Curling Forbund Ulrik Schmidt kalder det et kæmpe gennembrud i samarbejdet mellem curlingforbundet, Team Danmark og DIF.
- Det har været et ønske gennem rigtig mange år, at spillerne kan købes fri til at bruge mere tid på deres sport. Det er nu lykkedes, og det bliver en spændende tid, vi går ind i, hvor vi nu får mulighed for at øge vores konkurrenceniveau og komme endnu tættere på de sjoveste placeringer.
De danske curlingkvinder er endnu ikke kvalificeret til næste års olympiske vinterlege.
Det kan holdet ved VM i Sydkorea i marts. Hvis det glipper der, afholdes en kvalifikationskonkurrence om de sidste to pladser i december 2025.
/ritzau/