Michelinrestaurant åbner bageri i københavnsk brokvarter
Køkkenchef ved Kong Hans Kælder har længe villet udvikle det, han kalder "Kong Hans-oplevelsen" endnu mere.
Efter snart 50 år som restaurant åbner Kong Hans Kælder til december et bageri i det københavnske brokvarter Østerbro.Det skriver michelinrestauranten i en pressemeddelelse.
Restauranten, der er den ældste michelinrestaurant i Danmark, har "længe haft lyst" til at udvikle det, køkkenchefen kalder "Kong Hans-oplevelsen".
- Brød og søde sager har altid været en vigtig del af huset - og vi ønskede at skabe et sted, hvor det håndværk kan udfolde sig fuldt ud, siger køkkenchef Mark Lundgaard i meddelelsen.
I bageriet med navnet Kong Hans Bakery, der vil få adresse på Øster Farimagsgade, vil man kunne købe brød, kager og andet sødt.
Kong Hans Kælder åbnede i 1976 og blev i 1983 den første danske restaurant, der modtog en michelinstjerne.
Restauranten mistede dog stjernen i 2014, men fik den tilbage igen senere, hvorefter den i 2021 modtog to michelinstjerner og fremgår i 2025 fortsat af michelinguiden med to stjerner.
Kong Hans Kælder ligger centralt placeret i København tæt på Kongens Nytorv.
Med det nye bageri omkring to kilometer fra restauranten vil køkkenchefen videreføre restaurantens "stærke tradition for brød og søde sager", lyder det i meddelelsen.
- Vi har gennem årene oplevet en enorm efterspørgsel på vores brød og desserter, og tanken om at lade flere få glæde af dem uden for kælderens rammer har længe været i baghovedet, tilføjer Mark Lundgaard.
Han overtog rollen som køkkenchef i 2014, efter at Thomas Rode havde stået i spidsen for køkkenet i 17 år.
Et af de bagværk, som Mark Lundgaard allerede nu kan løfte sløret for, er kartoffelkagen i en moderne version, da bageriet kommer til at ligge tæt på københavnerkvarteret Kartoffelrækkerne.
- Det er en klassisk dansk konditorkage, som er gået lidt i glemmebogen, og med vores beliggenhed var det nærliggende, at den skulle have en plads, siger han.
/ritzau/