Prinsesse Benedikte stopper som protektor for Dansk Ride Forbund

2. OKT 2024 • 11:50INDLAND/KRIMINAL

På grund af konflikt i rideforbund stopper prinsesse Benedikte som protektor efter 32 år, skriver kongehuset.

Som følge af den verserende konflikt i Dansk Ride Forbund har prinsesse Benedikte, som er dronning Margrethes lillesøster, valgt at stoppe som protektor.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Prinsesse Benedikte har været protektor for forbundet siden 1992.

Dansk Ride Forbund har haft en del sager siden i sommer. Her kom der blandt andet en historie frem om blå tunger hos danske OL-rytteres heste.

Dressurrytteren Carina Cassøe Krüth trak sig op til OL, efter at forbundet var kommet i besiddelse af en video, hvor hun brugte pisk mod sin hest to gange. I august blev hun udelukket fra landsholdet med en otte måneders karantæne.

Mediet Idrætsmonitor bragte under sommerlegene i Paris artikler om danske dressurryttere.

Her viste billeder, at flere af hestene havde haft blå tunger, som ifølge eksperter var tegn på, at hestene mistrivedes.

Hele sagen om mulig mishandling af heste fik i september Mette Uldahl, der har været uafhængig konsulent for Dansk Ride Forbund, til at sige op.

- Min rolle har været at vogte hestenes velfærd, og det har jeg ikke længere kunnet gøre på forsvarlig vis, og derfor har jeg måttet sige op, sagde hun til TV 2.

Ifølge dyrlægen var det ikke muligt for hende at udføre sit uafhængige arbejde længere, fordi forbundet gav hende mundkurv på og ikke lyttede til hendes vurderinger.

Sagen med dressurrytteren og rideforbundet har også sendt spor ind på Christiansborg.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) indkaldte i midten af august rideforbundet til et møde, der ikke handlede om den konkrete sag med Cassøe Krüth, men om forbundets sanktioner generelt.

Formanden i DRF, Dan Boyter, forsikrede efter mødet, at der fremover ville blive slået hårdere, hvis der dukkede nye sager om hestemishandling i ridesport op.

Carina Cassøe Krüth var tiltænkt en rolle som reserve på det danske dressurhold ved OL i Paris, men hun trak sig få timer inden offentliggørelsen af truppen efter en indberetning til disciplinærudvalget i Dansk Ride Forbund.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT