Miljøstyrelsen sender medarbejder hjem efter TV 2-dokumentar

18. JUN 2024 • 16:48INDLAND/KRIMINAL

Ansat i Miljøstyrelsen kan have relation til hovedperson i TV 2-dokumentar om svindel, oplyser styrelsen selv.

Miljøstyrelsen har midlertidigt tjenestefritaget en medarbejder, som muligvis har forbindelse til hovedpersonen i TV 2-dokumentaren "Den sorte svane".

Det oplyser styrelsen i en kortfattet pressemeddelelse, hvor det nævnes, at et medie har sat spotlys på den mulige forbindelse. Der nævnes ikke hvilket medie.

- Miljøstyrelsen tager hele sagen i forbindelse med ”Den sorte svane” meget alvorligt og har på den baggrund valgt at iværksætte en undersøgelse, står der.

Ritzau har været i kontakt med Annette Samuelsen, som er kontorchef i Miljøstyrelsen. Hun ønsker ikke at svare på, hvad der konkret skal undersøges, eller hvem der skal lave undersøgelsen.

Styrelsen har ingen kommentar ud over det, der står i pressemeddelelsen, lyder det.

Miljøstyrelsen sætter hverken navn på den pågældende hovedperson i dokumentaren eller den hjemsendte medarbejder.

Men dokumentaren følger Amira Smajic, der fungerer som muldvarp og har et kontor, hvor forskellige personer ses diskutere svindel og kriminalitet.

Miljøet spiller en rolle igennem dokumentaren, hvor det blandt andet nævnes, hvordan udledningen af miljøskadelige stoffer angiveligt med vilje underdrives i forbindelse med nedrivningsarbejde.

I dokumentaren drøftes desuden svindel med bortskaffelse af forurenet jord.

Ifølge både Ekstra Bladet og TV 2 Fyn har den hjemsendte medarbejder været involveret i sager om jordforurening og deponering af farligt byggeaffald.

Personen skal ifølge medierne have været tilknyttet det samme firma som Amira Smajic i cvr-registeret i en periode, hvor Amira Smajic var involveret i økonomisk kriminalitet.

Over for TV 2 Fyn og Fyens Stiftstidende har vedkommende dog tidligere nægtet at have en forbindelse til Amira Smajic.

Dokumentaren har fået konsekvenser for flere forskellige personer. Det gælder blandt andet advokater og erhvervsdrivende. Eksempelvis er miljøanalytikeren Benny Østerø blevet politianmeldt af sin tidligere arbejdsgiver.

I dokumentaren sættes han netop i forbindelse med en sag om forkerte oplysninger om udledning af miljøskadelige stoffer i forbindelse med en nedrivning af en bygning.

Derudover har Nicolai Dyhr, der tidligere var partner i det store advokatfirma Horten, deponeret sin advokatbestalling.

Dokumentaren har også afstedkommet en lang række politiske reaktioner. Særligt har justitsminister Peter Hummelgaard (S) udtalt sig om den.

Hummelgaard og en række andre af regeringens ministre varslede tidligere i juni, at kontrollen med hvidvask skulle styrkes.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU