Flere færger mellem Norge og Danmark bliver aflyst

7. JUL 2024 • 00:47INDLAND/KRIMINAL

Lørdag aften og søndag morgen er nogle afgange med det norske Fjord Line aflyst grundet dårligt vejr.

Det norske færgeselskab Fjord Line aflyste lørdag aften flere afgange mellem Norge og Danmark på grund af dårligt vejr.

Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

- På grund af dårligt vejr over Skagerrak vil der være ændringer i sejlplanen 06/07-24, lyder det.

Det drejer sig om en afgang fra Kristiansand i det sydlige Norge til Hirtshals i Nordjylland klokken 19.45, som er blevet aflyst. Det samme er en afgang i den anden retning fra Hirtshals til Kristiansand klokken 22.50.

En færge, der klokken 20.00 skulle have sejlet fra danske Hirtshals til norske Stavanger og Bergen, som begge ligger længere nordpå end Kristiansand, er i stedet sejlet fra Kristiansand, fremgår det.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB er også flere færger fra Fjord Line søndag morgen blevet aflyst. Personer, der havde planer om at sejle fra Kristiansand klokken 06.30 eller fra Hirtshals 09.45 skal således lægge andre planer for deres transport.

Norges meteorologiske institut oplyser til NTB, at der natten til søndag ventes skybrud og kraftig vind langs hele kysten i De norske landsdele Sør- og Østlandet.

Sørlandet er den sydligste landsdel, mens Østlandet dækker den sydøstlige del.

Også i Danmark har vejret lørdag fået opmærksomhed. Flere steder rundt om i landet har været plaget af skybrud, hagl og kraftige vindstød.

Fire steder har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) registreret skybrud, og i Jylland og på Fyn er der faldet "gigastore" hagl, fortalte DMI lørdag eftermiddag.

Nordøst for Samsø har DMI desuden indikationer på, at der har været en tornado.

På Roskilde Festival, som har været i gang siden den 28. juni og lørdag har sin sidste dag, var man også forberedt på voldsomt vejr.

Her blev der blandt andet sat lynafledere op, ligesom Roskilde Festival i samarbejde med DMI har lavet en række guides til, hvordan man skal forholde sig på pladsen i tilfælde af tordenvejr.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU