Topdanmark beholder navn og medarbejdere i Sampo-koncernen

17. JUN 2024 • 09:40ERHVERV/POLITIK

Det fører ikke umiddelbart til ændringer i Topdanmark, hvis selskabet indlemmes i finsk forsikringskoncern.

Topdanmarks kunder og ansatte kommer ikke umiddelbart til at mærke den store forskel, hvis den finske forsikringskoncern lykkes med at overtage mindst 90 procent af aktierne i det danske forsikringsselskab.

Ifølge MarketWire vil selskabet beholde både sit navn og sit hovedkvarter i Ballerup.

Og Sampo forventer ikke større nedskæringer i medarbejderstaben.

- Når vi lægger alt det sammen, så vil vi som en enig bestyrelse foreslå og anbefale vores minoritetsaktionærer, at de skal takke ja til tilbuddet fra Sampo efter den ekstraordinære generalforsamling, siger næstformand Jens Aaløse til MarketWire.

Han er i modsætning til bestyrelsesformanden, Ricard Wennerklint, uafhængig på den måde, at han ikke er tilknyttet Sampo.

Derfor har han og de øvrige uafhængige bestyrelsesmedlemmer haft en særlig rolle i forbindelse med forhandlingerne om vilkårene for Sampos eventuelle overtagelse af de resterende Topdanmark-aktier.

Men han mener altså, at den aftale, der er forhandlet på plads, vil komme til at gavne de aktionærer, der siger ja tak til at modtage 1,25 Sampo-aktier for hver Topdanmark-aktie, de giver slip på.

Ikke mindst fordi den samlede koncern vil få en styrket position på både det danske og det nordiske marked.

- Der er ingen tvivl om, at der med denne sammenlægning sker en omfordeling i markedsandelene, således at det nye kombinerede If og Topdanmark bliver én af de ledende forsikringskoncerner i Danmark, og Sampo udvider sin i forvejen førende position i Norden, siger Jens Aaløse til MarketWire.

Den foreslåede aktieombytning svarer til en gevinst på 27 procent for aktionærerne ud fra fredagens lukkekurser på henholdsvis Topdanmark- og Sampo-aktien.

Mandag morgen handles Topdanmark-aktien 20 procent højere end fredagens lukkekurs.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU