Politiforlig bliver Danmarksdemokraternes første mærkesag

4. AUG 2022 • 23:11ERHVERV/POLITIK

Danmarksdemokraterne vil tilslutte sig politiforliget, der blev vedtaget i 2020, som Venstre ikke gik med i.

De første konkrete politiske livstegn fra Danmarksdemokraterne begynder nu at vise sig.

Ifølge partiets eneste medlem på Christiansborg, Peter Skaarup, vil Danmarksdemokraterne tilslutte sig det politiforlig, der blev vedtaget i 2020.

Det fortæller Peter Skaarup til Radio4.

- Vi tror på, at politiforliget har en utrolig stor betydning for borgerne, når det kommer til tryghed og sikkerhed i hverdagen. Politiet spiller en helt central rolle i den sammenhæng, og derfor bakker vi også op om forliget, siger han

Politiforliget blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og sikrede blandt andet 450 nye betjente og 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet.

Dog var Venstre med daværende retsordfører Inger Støjberg ikke en del af forliget.

Det sender ifølge Peter Skaarup ikke et mærkeligt signal, at Danmarksdemokraterne med Støjberg i spidsen nu vil tilslutte sig politiforliget.

- Inger Støjberg ønskede dengang at være med i politiforliget, men Venstre ville det anderledes. Inger var loyal over for partiet, men nu har hun mulighed for at være med i forliget, og derfor melder vi nu ud, at Danmarksdemokraterne gerne vil være med, siger Peter Skaarup til Radio4.

Der venter ifølge Peter Skaarup flere konkrete politiske udmeldinger fra Danmarksdemokraterne den kommende tid, på trods af at partiet ikke vil fremlægge et partiprogram før efter det kommende folketingsvalg.

- Der vil komme flere politiske udmeldinger fra vores side snart. Men her hen over sommeren har Inger Støjberg rejst land og rige rundt for først og fremmest at finde et stærkt kandidathold, så man skal lige væbne sig lidt med tålmodighed, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU