OVERBLIK: Sager klæber sig til medlemmer af Moderaterne

23. NOV 2022 • 14:25ERHVERV/POLITIK

Medlem af Moderaterne forlader Folketinget efter afsløring. Flere medlemmer har sager bag sig.

På sociale medier bliver partiet Moderaterne med glimt i øjet kaldt for "klovnebussen", fordi flere af medlemmerne har diverse sager bag sig.

Senest har Kristian Klarskov forladt Folketinget efter blot tre uger, fordi Jyllands-Posten har afdækket, at han ikke er så succesfuld en iværksætter, som han gav sig ud for i valgkampen.

Her følger et overblik over flere folketingsmedlemmer:

* Kristian Klarskov:

Det nyvalgte medlem forlader Folketinget efter afsløringer af, at hans karriere som iværksætter slet ikke var så succesfuld, som partiet gav udtryk for. Han har aldrig startet en succesfuld virksomhed eller skabt arbejdspladser, som det er påstået.

* Tobias Grotkjær Elmstrøm:

Advokaten har blandt andet tre gange groft tilsidesat god advokatskik. Han er sammen med sin virksomhed blevet pålagt at skulle betale 480.000 kroner i bøder og godtgørelser.

Det største beløb er en godtgørelse, da Elmstrøms firma i 2019 fyrede en advokat, som gik i fertilitetsbehandling med sin partner. Sagen er indbragt for de civile domstole.

* Jakob Engel-Schmidt:

I 2017 blev den daværende Venstre-politiker stoppet af politiet, da han kørte bil med kokain i blodet. Han blev frakendt kørekortet og fik en bøde. Da Ekstra Bladet først spurgte ham ind til det, undlod han at svare og tog orlov fra Folketinget. Siden kom det frem.

* Jeppe Søe:

Den tidligere studievært på TV 2 og TV3 har gennem en årrække fremsat kontroversielle og sexistiske udtalelser om kvinder. Blandt andet om Mette Bock fra Liberal Alliance og Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

Det har partiet taget afstand fra og kaldt "fejl".

* Jon Stephensen:

Den arkitekt- og journalistuddannede Stephensen blev i maj fyret som teaterchef på Aveny-T efter år med flere succesfulde forestillinger.

Han kalder det politisk, mens bestyrelsen fremhæver, at den har undersøgt en række forhold, og at det var uundgåeligt, at han måtte stoppe. Begge parter afviser at sige yderligere.

* Lars Løkke Rasmussen:

Lederen af partiet og tidligere statsminister har flere sager bag sig. I sin tid som amtsborgmester lod han skatteyderne betale for taxature, cigaretter, forretningsrejser uden om det fastlagte program samt entré til et kasino og et diskotek.

Han rejste dyrt som formand for klimaorganisationen GGGI og lod den betale for en rejse til hans datter til Brasilien. I 2014 blev han desuden afsløret i at lade Venstre betale for 152.000 kroners tøj, da han var statsminister.

Kilder: Frihedsbrevet, Berlingske, Politiken, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Ritzau.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU