Minister om åbenlys salg af hashprodukter: Lige lovlig smart

17. JUN 2024 • 18:16ERHVERV/POLITIK

Sundhedsstyrelsen undersøger i øjeblikket, om stoffer i lovlige cannabisprodukter er skadelige.

Det er lige "lovlig smart", at kiosker og onlinebutikker sælger cannabisprodukter som duft og pynt til hjemmet.

Sådan lyder det fra indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Udtalelsen kommer, efter at DR har skrevet om lovligt salg af cannabisprodukter, hvor det aktive stof, der gør folk skæve, er fjernet.

Produkterne bliver solgt og markedsført som røgelsespinde - og dermed ikke til at blive røget, spist eller indtaget.

Selv om det aktive stof er fjernet, ser man ofte, at produkterne er tilført syntetiske cannabinoider, der kan give en rus, skriver DR.

- Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket ved at undersøge, om stofferne er sundhedsfarlige og derfor skal forbydes, lyder det fra ministeren til Ritzau.

Hvis det viser sig, at produkterne indeholder de syntetiske cannabisstoffer, bliver de ulovlige at sælge, lyder det videre fra Løhde.

Virksomheden Sense Organics sælger blandt andet røgelsespinde, som ligner en joint, i kiosker og på nettet.

Ifølge stifter og medejer af virksomheden Ludvig Boas Pausgaard Jensen handler det om, at det er den mest praktiske måde at pakke det ind på.

Det siger han til DR, hvor han hverken kan be- eller afkræfte, om der er stoffer i røgelsespindene, som kan give en rus, hvis man indtager det.

- Det er fantastisk, at folk er glade for vores produkter, uanset hvordan de vælger at benytte dem. Det er jeg kun glad for. De kan bruges til hvad som helst, men vi opfordrer ikke til at afbrænde dem, ryge dem eller indtage dem, siger han til mediet.

I tilfælde af at der bliver ulovligt at sælge produkterne, understreger Sense Organics stifter, at virksomheden vil fjerne produkterne med det samme.

Det er endnu uvist, hvornår undersøgelsen af stofferne i de indtil videre lovligt solgte cannabisprodukter er færdig.

/ritzau/