Margrethe Vestager bliver ny bestyrelsesformand for DTU

17. SEP 2024 • 15:14ERHVERV/POLITIK

Danmarks nuværende EU-kommissær bliver næste år bestyrelsesformand for DTU. Hun kalder posten et privilegie.

Ved årsskiftet bliver den nuværende danske EU-kommissær Margrethe Vestager (R) bestyrelsesformand for Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

- Hun passer virkelig godt som bestyrelsesformand for et teknisk universitet med en ambitiøs strategi, hvor pejlemærker som digitalisering, Europas bedste ingeniøruddannelse og bæredygtighed er i højsædet, siger Helle Vang Andersen, som har stået i spidsen for udpegningskomitéen, i pressemeddelelsen.

Vestager overtager fra den svenske professor Karin Markides.

Margrethe Vestager selv kalder det i pressemeddelelsen for et privilegie at få lov til at stå i spidsen for bestyrelsen.

Hun mener, at universitetet kommer til at spille en vigtig rolle i fremtiden.

- Der er brug for ny teknologi i forhold til de udfordringer, vi står over for på kloden: Klimaforandringer, biodiversitet, levevilkår og vores sikkerhed. Men der er også brug for, at vi bruger teknologien på en ordentlig måde, der tjener menneskeheden bedst. Jeg mener, det er alt det, DTU står for, udtaler hun.

Vestager har været konkurrencekommissær i EU-Kommissionen siden 2014. Inden da var hun politisk leder i Radikale Venstre, og hun har også flere ministerposter bag sig.

Hun var økonomi- og indenrigsminister fra 2011 til 2014, og fra 1998 til 2001 var hun undervisningsminister.

DTU skriver, at Margrethe Vestager er blevet vurderet af to komiteer, som var enige om, at hun skulle være ny bestyrelsesformand.

Hendes udpegning er også blevet godkendt af uddannelses- og forskningsministeren, lyder det i pressemeddelelsen.

Efter EU-parlamentsvalget i juni har Danmark udpeget en ny kandidat til at være den danske kommissær.

Regeringen peger på den tidligere socialdemokratiske minister Dan Jørgensen som ny kommissær. Hvis han godkendes af EU-Parlamentet står han til at blive energi- og boligkommissær.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT