Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab

23. JUL 2024 • 23:39ERHVERV/POLITIK

Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i årets andet kvartal.

Googles moderselskab Alphabets overskud og omsætning i andet kvartal slår tirsdag analytikernes forventninger.

Især den del af Googles forretning, der vedrører cloudløsning og søgefunktion, driver det positive resultat ifølge Google selv.

Techgiganten oplyser, at dens nettoindkomst i det kvartal, der sluttede med udgangen af juni, var 23,6 milliarder dollar - svarende til omkring 162,2 milliarder kroner.

Omsætningen steg med 14 procent til 84,7 milliarder dollar sammenlignet med samme periode sidste år.

84,7 milliarder dollar svarer til 582,3 milliarder kroner.

I en meddelelse vedrørende regnskabet siger Googles direktør, Sundar Pichai, at resultatet viser, at der er styrke i Googles søgefunktion og momentum i forhold til cloudløsning.

Alphabet oplyser, at den del af forretningen, der vedrører cloud, havde en omsætning på 10,3 milliarder dollar sammenlignet med 8 milliarder dollar i samme kvartal sidste år.

Det var kun YouTubes omsætning, der var lidt under analytikernes forventninger med 8,7 milliarder dollar.

Den styrkede omsætning offentliggøres, samtidig med at investorer er bekymrede for, om investeringer i kunstig intelligens giver techselskaberne et mærkbart afkast.

Siden chatbotten ChatGPT blev lanceret i slutningen af 2022 har selskaber i techsektoren været med i et kapløb om at udvikle programmer, hvor kunstig intelligens producerer tekst, billeder og andet indhold.

- Vi udvikler kunstig intelligens i alle lag, siger Googles direktør.

- Vores langvarige førerposition i forhold til infrastruktur og stærke researchhold positionerer os godt, mens teknologien udvikler sig, og mens vi forfølger de mange muligheder, der ligger forude.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT