Bavarian sælger 500.000 mpox-vacciner til brug i Afrika

18. SEP 2024 • 11:43ERHVERV/POLITIK

Ny aftale vil sende en halv million af Bavarian Nordics mpox-vacciner til Afrika inden årets udgang.

Det danske medicinalselskab Bavarian Nordic har indgået en aftale, der skal sikre levering af 500.000 doser af selskabets mpox-vaccine til afrikanske lande.

Det skriver selskabet i en børsmeddelelse onsdag.

Vaccinerne skal leveres i 2024.

- Doserne, der er sikret gennem denne aftale, vil markant øge tilgængeligheden af mpox-vacciner til afrikanske lande, siger Bavarian-topchef Paul Chaplin i meddelelsen.

Det er vaccinealliancen Gavi, der har indgået aftalen med det danske selskab. Prisen bliver dog ikke oplyst.

Gavi oprettede den såkaldte "First Response Fund" efter coronakrisen med det formål at sikre hurtig adgang til vacciner, hvis der igen skulle opstå en sundhedskrise.

Det er denne fond, der kommer til at finansiere købet.

- Vi er glade for at indgå denne aftale og styrke vores engagement med Gavi og andre globale sundhedspartnere, som har vist vejen frem med henblik på at gøre livreddende vacciner tilgængelige for udsatte befolkningsgrupper i udviklingslande gennem årtier, lyder det videre fra Paul Chaplin.

I august erklærede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, for anden gang på to år global sundhedskrise på grund af sygdommen.

Det skete, efter at et udbrud i Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo) havde spredt sig til nabolande.

Alene i år har der indtil videre været over 25.000 smittetilfælde med mpox i Afrika. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der har desuden været 723 dødsfald, som primært har ramt DR Congo.

Størstedelen af smittetilfældene med mpox - tidligere kendt som abekopper - rammer børn under 15 år.

Virusset kan sprede sig ved tæt kontakt. Sygdommen udvikler sig sædvanligvis mildt, men kan i sjældne tilfælde være dødelig.

Den viser sig typisk ved influenzaagtige symptomer som feber, muskelsmerter og hovedpine efterfulgt af udslæt med blærer.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT