Her er AOF Bornholms nye chef

Her er AOF Bornholms nye chef
Brian Kronborg, der bliver ny leder af AOF Bornholm, har aldrig tidligere været på øen. En mangel i opdragelsen, har det lydt fra en del. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 13. JUN 2022 • 17:15

Der vil i de kommende år blive afprøvet nye kurser og undervisningsområder, når en ny leder overtager ansvaret for AOF Bornholm. For selvom han aldrig tidligere har besøgt øen, mener han sagtens, at den daglige kontakt til undervisere og kursister kan foregå over telefon og mail.

Brian Kronborg bliver ny leder for AOF Bornholm, efter Steen Grønnegaard den første maj forlod jobbet som administrator. Og det er ikke unormalt i aftenskoleregi, at en kommune ikke har sin egen administrator.

– Der er naturligvis meget forskel på det, men det der er kendetegnet for aftenskoler er, at de der kun dækker en enkelt kommune, de har sjældent ressourcer til at lønne deres eget personale, og derfor slår man ofte kommunerne sammen under samme ledelse, fortæller den nyslåede leder.

Brian Kronborg er selv placeret i Vejle på AOF Center Sydjylland, men har den daglige ledelse af 12 andre kommunale AOF-centre. Og ledelsen og administrationen af aftenskolerne kan sagtens foregå fra centralt hold, og uden en administration på Bornholm, mener Brian Kronborg.

– Der bliver lige i nærmeste fremtid ikke noget administration på Bornholm. Vi forventer at det bliver drevet fra kontoret i Vejle, hvor jeg sidder. Men vi forventer, at der på et tidspunkt skal ansættes en medarbejder på Bornholm, men det bliver ikke til administrative opgaver. Dem kan man sagtens styre herfra.

Vil komme til Bornholm når der er behov

Når man underviser på en aftenskole, er man deltidsansat, og dermed vil man ikke i det daglige have den kontakt med sine leder, som man har ved et fuldtidsjob. Men ligesom ved de øvrige 12 kommuner Brian Kronborg leder, vil han også komme til Bornholm når der er behov for det.

– Jeg kommer til at være til stede på Bornholm engang imellem, ligesom jeg er i de andre 12 kommuner, hvor jeg er leder. Og jeg har også typisk arbejdsdage forskellige steder, hvor der er behov for det, fortæller han.

Og selvom det naturligvis bliver en længere tur at tage til Bornholm end turen til Tønder, som tidligere var den kommune der under Brian Kronborgs resort lå længst væk, så er det ikke så meget anderledes, selvom det da var helt nyt for ham at komme til Bornholm.

– Jeg har aldrig før været på Bornholm. I tirsdags var min første dag på Bornholm nogen sinde, og flere har sagt at det er en fejl i min opdragelse, men jeg synes måske alligevel det er lidt voldsomt at sagsøge mine forældre på den baggrund, griner Brian Kronborg.

Bornholmerne vil kunne mærke forskel

Den nye leder af AOF Bornholm er sikker på at bornholmerne vil kunne mærke forskel på aftenskolen i den kommende tid. For ligesom han kan tage ting med sig hjem, som bornholmerne gør rigtig godt, vil han også komme med ideer fra andre kommuner, som kan implementeres her.

– Vi er jo i en branche hvor vi kan tillade os at komme med de mest sindssyge ideer, for når vi laver en aftale med en underviser af et kursus, så bliver de rent faktisk kun ansat, når der er deltagere nok til kurset. Så kommer der en til os og foreslår noget, der efter min mavefornemmelse er langt ude, så prøver vi det gerne af. Så giver vi det en chance. Og på Bornholm er der allerede kommet flere nye ideer som vi skal afprøve, lover Brian Kronborg.

Generelt er aktiviteten hos AOF Bornholm lidt mindre end man ser i flere andre kommuner, men hvad det skyldes ved den nye leder ikke endnu.

– Vi vil holde fast i alt det, som fungerer i dag, og så vil vi selvfølgelig også lave nye aktiviteter, der kan nå nye målgrupper. Vi har i forvejen stor succes med kursusformer og -emner, der i dag ikke er tilgængelige på Bornholm, så potentialet er stort, og jeg har et håb om at vi kan skabe nogle ting som kan tiltrække flere kursister fremover. Vi søger lige nu ni forskellige profiler via Jobnet.dk. I første omgang er det til traditionelle aftenskolefag, men vi vil også fremtiden – både den nære og på længere sigt – søge undervisere til nye tilbud, siger Brian Kronborg.

Den nyvalgte bestyrelsesformand for AOF Bornholm, Inge Munch, hilser lederen fra det jyske velkommen.

– Jeg glæder mig til et nyt og spændende samarbejde. Vi taler måske med forskellig dialekt, men vores sprog og vores mål er ens, siger hun.