Har lejet hele biografen til økonomisk pressede familier

Har lejet hele biografen til økonomisk pressede familier
Lørdag inviterer Barnets Blå Hus børnefamilier, der oplever et økonomisk pres på en tur i biffen. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | 13. DEC 2023 • 17:06
NYHED
13. DEC 2023 • 17:06

Barnets Blå Hus har lejet hele Rønne Bio for at give en god oplevelse, som nogle familier ikke har råd til i hverdagen.

Den søde juletid nærmer sig, og for mange børnefamilier betyder det godter, hjemmebagte småkager, julesokker og ture på julemarked med gløgg og æbleskiver.

Men for familier som i forvejen oplever et økonomisk pres, kan juletiden være en udfordring med alle de forskellige fristelser og muligheder for økonomiske udskejelser, der hører sig til.

Derfor har Barnets Blå Hus lejet hele Rønne Biograf på lørdag for at invitere bornholmske børnefamilier, der oplever et økonomisk pres grundet inflationen i Danmark på en gratis tur i biffen med popcorn og sodavand. Her vises "Folk og Røvere i Kardemomme By".

– Det er blevet lidt en tradition, og i år har Blå Kors Danmark modtaget noget inflationshjælp, som vi kan dele ud til familier, der er økonomisk presset som følge af inflationen, forklarer Charlotte Lund, som er leder af Barnets Blå Hus på Bornholm.

– Udgifterne stiger, og det kan være svært at få pengene til at gå op, og så kan det godt føles ret dyrt at tage i biografen.

Hele familien kan være med

Derfor inviterer familietilbuddet på en god oplevelse for hele familien som en del af inflationshjælpen, og det er ikke uden grund, at biografturen er ved at blive en tradition.

– Der er mange, der søger mod det, og så er det en aktivitet, hvor hele familien kan være med, og børnene kan sidde og hygge sig sammen med deres forældre.

Selvom det hedder Barnets Blå Hus, er det nemlig ikke planen, at man i huset vil lave aktiviteter bare for børnene, men snarere facilitere nogle gode oplevelser, som børn kan have sammen med deres forældre i familier, hvor afhængigheder og økonomiske vanskeligheder kan sætte familiehyggen under pres.

– Vi har også haft mulighed for at dele madposer ud, og det gør vi på søndag, hvor der er 50 familier, der kan få en pose med mad, og så holder vi i forbindelse med uddelingen også et lille arrangement, fortæller hun videre.

Det betyder altså, at man kan kigge forbi søndag, hvis man er nysgerrig på huset. Der vil være bål, æbleskiver, andedam og en konkurrence, hvor man kan vinde et klippekort til svømmehallen, fortæller hun.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 20-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag og onsdag morgen: Mellem kl. 00 og 06 får du el til lave priser: 1,80 kr./kWh alt inkl. er mere end halv pris i forhold til kogespidsen (kl. 17-21), hvor gennemsnittet for de fire timer ligger og rumler på 3,96 kr./kWh. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning