Store dagligvarebutikker skærer ned i åbningstiden

Store dagligvarebutikker skærer ned i åbningstiden
Kvickly i Rønne og Nexø vil lukke tidligere i det nye år. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | 28. DEC 2022 • 18:19

Der bliver lidt kortere tid at handle i næste år, når øens to Kvickly-butikker reducerer åbningstiden.

Stigende omkostninger til blandt andet strøm har de seneste måneder bekymret en del virksomheder og forretninger på Bornholm.

I september kunne Steen Andersen fra SA Service i Nexø fortælle, at han var gået i gang med at energirenovere sin virksomhed, hvor han hidtil har brugt for 80.000 kroner strøm om året. Senere samme måned fortalte bestyrelsesformanden for mejeriet i Klemensker, at deres elpris var 10 gange højere end normalt, og hos iværksætterhuset Møbelfabrikken i Nexø fortalte direktør Carsten Aalling, at deres energiregningen er en katastrofe at kigge på.

I flere af øens brugser har uddeleren igangsat, at frysere bliver slukkket, og at der bliver pillet lysstofrør ud af hver anden lampe i butikken.

Nu tager to af øens store dagligvarebutikker også konsekvensen af stigende omkosninger. Både Kvickly i Rønne og i Nexø skærer en time af åbningstiderne på alle hverdage.

– Det er der flere grunde til, skriver de to varehuse på Facebook.

For det første nævnes personalets arbejdstider, som nummer to de øgede omkostninger. Det tredje punkt handler om, at butikkerne gerne vil kunne tilbyde en bedre bemanding i ydertimerne, og den fjerde grund til reduceringen af åbningstiden er for at spare på ressourcerne.

Stigende omkostninger

– Som butik har vi også mærket stigende priser fra vores leverandører, både på vores omkostninger, herunder til el, men også på indkøb af vores varer, skriver Kvickly-butikkerne.

Når ændringen om nye åbningstider træder i kraft den 7. januar, vil der blive skåret en time fra på hverdagene og to timer i weekenden, hvor der altså fra den dato vil være åbent til klokken 19 i hverdagene og til klokken 18 i weekenden.

Kvickly-butikkerne skriver på Facebook, at de håber kunderne kan se meningen med ændringen, og ser man på kundernes kommentarer til opslaget, så er det tydeligt, at der er stor respekt for ændringen, og langt de fleste kommenterer, at de synes, det er en god ide.

Visse brugere synes dog godt butikkerne kan gå endnu længere ned i antallet af åbne timer.

– Søndag kan også lukkes, der er rigelig med tid til at handle ind de andre dage. Vi har kunnet finde ud af det før og kan helt sikkert igen, skriver en bruger til Kvickly Nexøs opslag.

Flere brugere er enige i, at det slet ikke er nødvendigt at holde åbent om søndagen og flere pointerer, at det ville være godt for personalet i butikkerne, hvis søndag var en lukkedag.

– Dengang jeg var barn og boede i Tyskland, havde forretningerne middagslukket fra klokken 12.30 til 14.30, lørdag lukkede alle forretningerne klokken 12.30, og søn- og helligdage var alt lukket. Det fungerede, og alle indstillede sig efter de åbningstider, skriver en bruger.

 DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning