Stopper på Folkemødet

Stopper på Folkemødet
Peter Christiansen stopper som direktør for Folkemødet efter halvandet år på posten. Arkivfoto
TOPNYHED | 16. AUG 2024 • 21:07
TOPNYHED
16. AUG 2024 • 21:07

Efter lang tids uro, og senest en sygemelding fra Folkemødets direktør, Peter Christiansen, meddeler Foreningen Folkemødets bestyrelse fredag aften, at samarbejdet med Peter Christiansen stopper.

"Analyserne og evalueringen af Folkemødet 2024 er endnu ikke helt færdige, men med de foreløbige tilbagemeldinger, er der ingen tvivl om, at Folkemødet 2024 med flere besøgende og arrangementer end nogensinde før, var en stor succes. Vi vil gerne takke alle Folkemødets aktører for deres bidrag. Folkemødet er som demokratiet, noget vi skaber sammen". 

Sådan indleder den fungerende chef for Folkemødet en pressemeddelelse, som er udsendt fredag aften klokken 21.00.

Dennis Nyman fortsætter:

"Foreningen har fået en intens dækning i medierne gennem lang tid. Det har tæret hårdt på kræfterne både blandt ansatte og i bestyrelsen. Efter en rolig sommer med tid til refleksion er bestyrelsen og direktør Peter Christiansen blevet enige om, at Peter Christiansen fratræder sin stilling som direktør". 

Peter Christiansen tiltrådte direktørjobbet i Foreningen Folkemødet februar 2023. Han blev i sin tid valgt, fordi foreningen ønskede en profil med stort internationalt udsyn, da netop den del af Folkemødet - både på indholdsside og i forhold til deltagere - var vokset markant. Samtidigt var det afgørende, at Folkemødet fortsatte arbejdet med professionalisering og videreudvikling af Folkemødet i overensstemmelse med den vedtagne strategi. Det er opgaver, som Peter Christiansen på meget kort tid er kommet meget langt med. 

"Ser man objektivt på Folkemødet 2024 er der ingen tvivl om, at Folkemødet har taget et kvantespring fremad og fortsat er en kæmpe succes. Det har Peter Christiansen en stor del af æren for. Som forening skal vi nu fortsætte på vores rejse, gentænke, videreudvikle og udleve vores strategi med friske kræfter ved roret. 

Vi er i bestyrelsen gået i gang med det intensive arbejde at finde både en ny direktør og en ny bestyrelsesformand. Det forudsætter afklaring af nogle grundlæggende spørgsmål, som vi arbejder med i den kommende tid. Der er god tid til Folkemødet 2025, og forberedelserne er allerede godt på vej". 

Bestyrelsen slutter af med at takke Peter Christiansen for hans dedikerede indsats og ønsker ham alt det bedste. 

 



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT