Par bag bornholmsk kaffebrand overtager Promenadekiosken

Par bag bornholmsk kaffebrand overtager Promenadekiosken
Claus Schiko og Mette Ambiørn, der står bag Baltic Roast, overtager snart Promenadekiosken i Sandvig. Privatfoto
NYHED | SANDVIG | ABONNENT | 19. SEP 2022 • 18:20
NYHED | SANDVIG | ABONNENT
19. SEP 2022 • 18:20

Succesen fra de første par måneder som kaffesælgere har givet parret blod på tanden, og fra det nye år åbner de dørene for en ny café, der blandt andet skal sælge deres specialkaffe.

Når kalenderen skifter til 2023, skifter ejerskabet til Promenadekiosken i Sandvig hænder. Ægteparret bag det bornholmske kaffebrand Baltic Roast har købt kiosken og har planer om at lave det om til en café og ishus med navnet Sandlinien. Det fortæller parret Mette Ambiørn og Claus Schiko, der siden foråret har solgt specialkaffe fra deres kaffevogn.

– Efter lanceringen af Baltic Roast og den succes, den nystartede iværksættervirksomhed oplevede i sommeren 2022, er købet af Promenadekiosken en naturlig forlængelse. Vi har stået på Sandvig Marked hver tirsdag i hele sæsonen og har fået rigtig god feedback på vores kaffe. De mange gode snakke har gjort, at vi føler, at vi kender de lokale godt, og nu glæder vi os til at fortsætte de gode stunder i eget hus, fortæller parret.

De er begge født og opvokset på Bornholm og har boet rundt i verden i blandt andet Panama og Holland. Det var i Holland, passionen for kaffe for alvor tog fart, og det var der, de fik kontakt til den kafferister, der nu står for at riste Baltic Roast's kaffe.

Ikke kun en kaffebar

Og når man nu har lavet sit eget kaffebrand, så virker det næsten oplagt at åbne en café, hvor man serverer kaffen. Men Sandlinien er mere end en kaffebar:

– Det nye Sandlinien vil være en moderne, hyggelig strandcafé og ishus for både lokale bornholmere og turister. I øjeblikket er vi ved at udvikle en helt ny menu og koncept for Sandlinien, som er klar til forårsåbningen. Der vil være et øget fokus på smagsoplevelser og kvalitet generelt, lyder det fra parret.

Mette Ambiørn og Claus Schiko overtager Promenadekiosken den 1. januar 2023. De første par måneder skal bruges på renovering, og efter planen åbner Sandlinien i foråret.

Parret fortæller til Tidende, at Sandlinien ikke skal overtage Baltic Roast.

– Baltic Roast kommer til at køre videre. Vi har bare haft så stor succes, at vi har købt Promenadekiosken, som vi omdøber Sandlinien.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?