Flere restauranter?
I en del år har det udelukkende været Svaneke Bryghus Restaurant, som har holdt åbent hele året. Sådan fortsætter det nok, men direktøren vil ikke afvise noget.
– Vi har forsøgt det med Pakhuset forrige år, hvor sæsonen blev forlænget til december, og der blev afsluttet med julefrokoster. Så det er i overvejelserne, men vi må også erkende, at det er svært og tager tid. Nu har vi gjort det i 17-18 år på bryghuset, og dengang i begyndelse kunne vi gå en hel vinterdag, uden der kom nogle derind. Sådan er det heldigvis ikke mere, men det er et hårdt, sejt træk. Men der skal også være noget åbent, som vi gør det med bryghuset, hvor der også bliver støttet op om det, siger Morten Borup Carstensen.
Heller ikke en udvidelse til flere restauranter vil han afvise - heller ikke i andre byer end Svaneke.
– Jeg vil aldrig afvise noget, men tingene skal også passe sammen og give mening. Nu er det ikke lang tid siden, vi overtog Hotel Abildgaard i Tejn, hvor det er nogle af de samme mennesker, som i Restaurant Gruppen, men et andet selskab. Men det skal give mening og komme i et tempo, som der er opmærksomhed og energi til, siger han.
En del af fordelene ved at have en restaurant, der er åbent året rundt, er, at en del ansatte er med hele tiden. Og i følge direktøren går det også godt med at rekruttere nok sæsonansatte.
– Der er en del, der kommer tilbage år efter år, men vi skal ud og have flere ansatte. Det er vi lykkes ret godt med, selvom vi mangler de sidste. Men vi er klar til at åbne og er fortrøstningsfulde med det. Jeg vil ikke sige, at det er nemt at ansætte nok, men det sker løbende og bliver mere intenst ved nytår og januar, slutter direktøren.