Kæde vil bygge kæmpe butik i Rønne – kommunen vil sige nej

NYHED | ABONNENT | 9. FEB 2022 • 15:32

Landsdækkende kæde vil bygge en 6.600 kvadratmeter stor boksbutik ved 10. Klasseskolen i Rønne.


En landsdækkende kæde har henvendt sig til regionskommunen med et ønske om at etablere en såkaldt boksbutik med et samlet butiksareal på cirka 6.600 kvadratmeter i Rønne. Til sammenligning er Ilvas ejendomsareal omkring 4.600 kvadratmeter, og THansens er 928 kvadratmeter.

Der er tale om en kæde, som sælger "udvalgsvarer som elektronik, hvidevarer, værktøj og diverse artikler til bilen, boligen og fritiden", og som ønsker at "etablere butikken på det kommunalt ejede areal før Vibegård ved indkørslen til Rønne".

Det fremgår af natur-, miljø- og planudvalgets dagsorden.

Butikskæden ønsker at købe et 31.400 kvadratmeter stort areal ved Åkirkebyvej og 10. Klasseskolen af regionskommunen med henblik på at etablere butikken med tilhørende parkering.

En landsdækkende butikskæde ønsker at købe det markerede areal af regionskommunen og etablere en boksbutik på cirka 6.600 kvadratmeter. Den kommunale administration anbefaler politikerne at sige nej. Illustration fra natur-, miljø- og planudvalgets dagsorden.

 

Tættere på bymidten

Arealet ligger i et område, som i længere tid har været nævnt som muligt erhvervsareal for produktionsvirksomheder, og den kommunale administration anbefaler, at politikerne beslutter ikke at bruge det til detailhandel. Altså at de afviser butikskædens ønske om at købe arealet og etablere en butik.

Det blev i 2020 besluttet, at en eventuel udbygning med nye boksbutikker i Rønne skal ske i et område omkring Åkirkebyvej tættere på bymidten, samt at det aktuelle område ved Vibegård udlægges til produktions- og håndværksvirksomheder. Den beslutning skal kommunalbestyrelsen holde fast i, anbefaler administrationen.

Hvis kommunen alligevel ender med at sige ja, vil det forudsætte, at der som første trin gennemføres en såkaldt for-offentlighedsfase med indkaldelse af ideer og forslag, da muligheden for at anvende området til detailhandel ikke er indeholdt i strategien for kommuneplanen. Herefter vil der kunne træffes beslutning om igangsættelse af udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg og forslag til lokalplan.

Et areal ved Vibegård har været nævnt som muligt erhvervsareal for produktionsvirksomheder. Nu vil en landsdækkende butikskæde gerne etablere sig der. Arkivfoto: Berit Hvassum