Jensen: De har fået det bedste tilbud i virksomhedens historie

Jensen: De har fået det bedste tilbud i virksomhedens historie
Direktør Morten Rask håber, at hans medarbejdere snart er tilbage i arbejde. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 24. MAJ 2023 • 10:22
Tommy Kaas
Redaktør
NYHED | ABONNENT
24. MAJ 2023 • 10:22

Konflikten fortsætter hos Jensen – på det værst tænkelige tidspunkt lige op til højsæsonen.

Arbejdsnedlæggelsen hos industrivirksomheden Jensen kører nu på tredje dag. Medarbejdere under Dansk Metal og 3F har nedlagt arbejdet på grund af uenighed om en ny lokalaftale, og det sker på et dårligt tidspunkt for virksomheden, der er verdens største leverandør af udstyr til industrivaskerier – herunder til hoteller.

– Lige nu mister en masse renomme hos vores kunder, for vi kan ikke levere til tiden. Vi står foran en højsæson, hvor der skal bruges maskiner, og vi kan ikke levere, forklarer Morten Rask, der er administrerende direktør hos Jensen Denmark.

Fra ledelsen er der dog håb om, at de tabte timer bliver arbejdet ind igen.

– I overenskomsten står der, at de timer, der strejkes ulovligt, dem kan man bede medarbejderne om at arbejde ind igen på et tidspunkt. Det bliver vi nødt til at gøre brug af, og det bliver situationen nok ikke bedre af. Men vi har brug for timerne for at kunne følge med efterspørgslen, siger Morten Rask.

Han opfordrer derfor medarbejderne til hurtigst muligt at genoptage arbejdet og følge de regler, der er sat mellem arbejdsmarkedets parter.

– Det plejer jo at fungere, siger han.

– De har en holdning, og det er jo fair nok. Men de bør holde sig til reglerne, siger Morten Rask.

Et godt tilbud

Men i stedet for at gå på arbejde har op mod 300 medarbejdere altså nedlagt arbejdet i nu tre dage, fordi der ikke kan opnås enighed om en ny lokalaftale.

– I bund og grund vil de have flere penge, siger Morten Rask.

– Hvis vi bare betalte det, de gerne vil have, var der jo ingen problemer. Men vi har givet et tilbud, som er det bedste, vi nogensinde har givet i virksomhedens historie, og det synes de ikke er nok, siger Jensen-direktøren.

Næste skridt er ifølge virksomheden en central forhandling med parterne i København, men det ønsker medarbejderne ifølge Morten Rask ikke.

– Det er de utilfredse med. Man kan jo gætte på hvorfor de er utilfredse med det.

Hvad er dit gæt?

– Hvis vi kommer derover, vil man nok sige, at det ikke er et dårligt tilbud, som de har fået. Men det er jo min vurdering, siger Morten Rask.

Derfor venter han nu på, at medarbejderne igen optager arbejdet, så der kan komme gang i forhandlingerne

– Det er op til medarbejderne, og da de er pålagt en bod, som må gøre temmelig ondt på dem, fordi de skal betale for ikke at gå på arbejde, har jeg svært ved at forestille mig, at de har lyst til at gøre i ret lang tid, siger Morten Rask.