– Nu er der jo ikke langt fra at være gal til at være genial, og jeg er nok tættest på gal. Sagen er, at jeg husker, at min bornholmske fars mor havde et vennepar på landet, som talte om, at man i gamle dage gemte mad såsom fisk og kød i oksefedt under jorden, hvor dyrene ikke kunne gå i det.
– Altså for at bevare kødet, ligesom når man salter eller sylter fødevarer. På en eller anden måde, fordi jeg huskede den historie, pakkede jeg en bøf ind i en masse smør og glemte den. Som chef har jeg altid haft to store køleskabe, hvor jeg gerne går og tester ting og leger lidt med dem, og så holder medarbejderne lige øje med, at det ikke rådner eller noget, for jeg har så meget oppe i hovedet, at jeg måske glemmer, hvad jeg har liggende.
– Og så er der er en medarbejder, som efter et par måneder siger, ”hey, du har 40 kilo smør liggende i en gastrobakke i køleskabet, hvad skal du bruge det til?!”. Nåja! Det er sgu da en bøf, lad os lige kigge på den – og så var den blevet rigtig god, og den gik viralt verden over.
Casper Sobczyk delte nemlig på de sociale medier et opslag med sin nyopfundne, lækre smørbøf. Klippet blev delt af instagrammer med mange følgere, og på tre dage havde bøffen fået 6,5 millioner visninger, hvilket var meget for otte år siden, slår han fast. For fire år siden, fortæller han, havde smørbøffen over 300 millioner visninger.
– Nu er det længe siden, jeg har tjekket tallet, siger han.