Fugato får kage for at vise socialt ansvar

Fugato får kage for at vise socialt ansvar
Fugato fik kage for at være et forbillede for andre virksomheder i forhold til at vise socialt ansvar. Privatfoto
NOTITS | BORNHOLM | 27. OKT 2021 • 21:00
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | BORNHOLM
27. OKT 2021 • 21:00

I dag har Fagbevægelsens Hovedorganisation sat fokus på kommunernes rolle som ”social bevidst forbruger”. I den forbindelse har fagbevægelsen fremhævet eksempler på lokale leverandører, som har en social profil, og valget på Bornholm er faldet på Fugato, som i dag fik overbragt en smileykage.

– Det er os i fagbevægelsen meget magtpålæggende, at alle bidrager med at oprette lære- og elevpladser samt jobåbninger til udsatte grupper. Det bornholmske erhvervsliv er afhængig af fremtidig arbejdskraft og skal derfor også animeres til at tage socialt ansvar for, at alle kommer med i fremtidens arbejdsmarked.

– Vi giver derfor i dag en smiley-kage til Fugato A/S, som er én af de bornholmske virksomheder, der har vist socialt ansvar. God omtale kan være med til at vise vejen for andre, fortæller FH Bornholm i en pressemeddelelse.

FH opfordrer samtidig Bornholms Regionskommune til at kontrollere og sikre, at de firmaer, som leverer varer eller ydelser til kommunen og kommunale virksomheder efterlever arbejdsklausulerne i den vedtagne udbuds- og indkøbspolitik – uanset om det er lokale firmaer eller de kommer ovrefra. Regionskommunen har vedtaget, at der løbende skal føres kontrol, men ikke oprettet nogen kontrolenhed.

– Tal fra Københavns kommune, hvor kontrollen blev opgraderet, viser at antallet af registrerede overtrædelser af kommunens regler gik fra 14 procent før til 82 procent efter opgraderingen. Der er forhåbentligt ikke ligeså stor en andel af fusk-og fup-firmaer på Bornholm, men kontrol med brugen af de kommunale penge på private leverandører kan forebygge snyd, fortæller sektionsformand Jens Christian Olsen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 21-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Den gennemsnitlige forskel mellem det variable timepris-produkt og det kvartalsfastsatte produkt nærmer sig hastigt én krone/kWh alt inkl.  Mere præcist er det variable timeprisprodukt 0,82 kr./kWh billigere denne onsdag. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning