Flere eksotiske varer på vej i Van Suis Bazar

Flere eksotiske varer på vej i Van Suis Bazar
Kirsten Wendell, Van Sui og Van Bawi i Van Sui Bazar, som åbnede fredag eftermiddag. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 3. DEC 2022 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
3. DEC 2022 • 05:30

Van Sui og Van Bawi har overtaget butik i Nørregade i Rønne.

Har du lyst til at give maden et ekstra pift, var det måske en idé at kigge ind i Van Suis Bazar i Nørregade 1 i Rønne, hvor Van Sui og hendes mand, Van Bawi, netop har overtaget den lille butik.

Van Sui og Van Bawi har købt varelageret af Faaz Amoura, der i nogle år har drevet Bazar Amoura på stedet. Det vil sige, at man kan købe de samme varer som hidtil – blandt andet mere eller mindre eksotisk frugt og grønt, konserves, ris med videre.

– De er meget interesserede i at høre folks ønsker til, hvad man skal kunne købe i butikken. Det er meningen, at alle, der ikke er født på Bornholm skal kunne komme herind og købe de varer, de kender fra deres hjemlande. Mange tager i dag til København for at købe fødevarer i specialbutikker. Den handel ønsker de at flytte til Bornholm, siger Kirsten Wendell, der hjælper ægteparret med starten af butikken.

Van Sui og Van Bawi har efter overtagelsen af lejemålet givet butikken en opfriskning, og fredag var de klar til at åbne.

Van Sui og Van Bawi kommer fra Burma i Sydøstasien.

– Van Bawi kom hertil i 2006, da han blev familiesammenført med sin onkel. Han fik senere sin kæreste til Bornholm. De er blevet gift, har fået to børn, og de bor i Gartnervangen i Rønne, fortæller Kirsten Wendell om de nye butiksejere.

De arbejder begge hos Jensen Denmark, og butikken vil derfor kun være åben om eftermiddagen, når Van Sui har fået fri fra sit rengøringsjob.