Café kom til salg – den måtte han bare have

Café kom til salg – den måtte han bare have
Kristoffer Schriver tænkte, at skulle han prøve at være selvstændig, så var chancen der nu. Arkivfoto: Jacob Jepsen
ERHVERV | RØNNE | Onsdag 19. oktober 2022 • 05:30

Det er en drøm, der går i opfyldelse, når Kristoffer Schriver om kort tid overtager Den Lille Café på Laksetorvet.

 

Da Kristoffer Schriver fandt ud af, at Maj-Britt Nørbæk Tranberg ville sælge Den Lille Café på Laksetorvet i Rønne, var der ikke rigtig nogen vej udenom.

Den måtte han bare have.

Og det får han så, for han overtager cafeen allerede den 1. november, og han håber på at kunne genåbne den igen i løbet af december. Det kommer til at ske under et nyt navn og også med et lidt ændret koncept, fortæller han, uden at han dog er klar til at offentliggøre nærmere detaljer.

Han har tidligere været omtalt her i Tidende, da han for et års tid siden fortalte om sin passion for det nordiske bagværk, hvilket var baggrunden for, at han da debuterede med sit mikrobageri Ruglig, som poppede op hos kunsthåndværkbutikken Klodekær i Lille Madsegade i Rønne.

Egentlig har 29-årige Kristoffer Schriver en professionsbachelor i oplevelsesøkonomi, så bageriet er en hobbybaseret interesse.

– Jeg har haft nogle bagerdrømme, fortæller han nu.

– Og derfor startede jeg mit pop op-bageri, men jeg har også hele tiden haft en idé om på et tidspunkt at åbne noget fast, ikke nødvendigvis et decideret bageri, men noget hvor bagværk spillede en rolle. Jeg kender Maj-Britt lidt, og hun besluttede så lige pludselig, at hun ville sælge Den Lille Café, hvilket jeg egentlig troede lå nogle år ude i fremtiden, men nu skulle det ske, og så kan det godt være, at det lidt er nogle nedgangstider, og energipriserne er høje, men jeg tænkte, at det er sgu en mulighed, jeg ikke rigtig kan sige nej til. Jeg synes, hun har skabt en utroligt dejlig café, den har Rønnes bedste beliggenhed, og jeg kunne godt se, at skulle jeg prøve at være selvstændig, så måtte jeg gribe chancen.

Det var sjovt

Kristoffer Schrivers mor er svensk, og siden han var otte år har den største del af hans liv udspillet sig i Malmø, men hans "kære forlovede" er bornholmer, og i maj 2021 flyttede de sammen til Rønne.

Siden marts har han været souschef på Rønne Vandrerhjem, hvor han også havde planlagt at tage minimum en sæson til, men det bliver altså ikke til noget.

Og passionen for bagværk?

– Som resten af Danmark skulle jeg pludselig til at bage surdejsbrød, da verden lukkede ned under corona, siger han.

– Men hvor andre måske syntes, det var sjovt en uge, så bed det sig for mit vedkommende fast. Jeg blev ved med at synes, det var sjovt at bage, siger han.

Kristoffer Schriver slår fast, at cafeen kører videre som café, men at den altså får nyt navn og et ikke nærmere defineret nyt koncept, som han dog godt kan afsløre ikke vil basere sig primært på bagværk.

– Man skal stadig kunne få en god kop kaffe og noget lækkert dertil, siger han.

– Det er et dejligt sted, Maj-Britt har lavet, synes jeg, så jeg vil prøve at ære det, hun har skabt. Ruglig var fokuseret på brød, men i min café bliver brød ikke det bærende element, det er der ikke produktionskapacitet til. Men der kommer selvfølgelig også til at være bagværk.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT