Bryggeri høster international anerkendelse: Øl kan blive verdens bedste

Svaneke Bryghus' medaljetagere. Magic Dragon Hemp Lager kan blive udnævnt til verdens bedste lager. Illustration: Svaneke Bryghus
NOTITS | SVANEKE | 12. AUG 2022 • 11:13
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | SVANEKE
12. AUG 2022 • 11:13

Svaneke Bryghus fik en guldmedalje, tre sølvmedaljer og to bronzemedaljer ved World Beer Awards' indledende runde.

Prisuddelingen World Beer Awards' indledende runde var en positiv oplevelse for Svaneke Bryghus, der høstede seks medaljer. En af bryggeriets øl er med i opløbet om at blive kåret til verdens bedste lager, da vinderne fra hvert land går videre til finalerunden. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det var Magic Dragon Hemp Lager med hampeblomster fra Bornholmerhampen, der fik en guldmedalje i kategorien lager. Derudover blev det til sølvmedaljer til Don't Worry Pale Ale i kategorien alkoholfri (pale), Don't Worry Brown Ale i kategorien alkoholfri (dark) samt Svaneke Brown Ale i kategorien dark beer. Endelig fik nyheden Hazy Pale Ale en bronzemedalje i kategorien pale beer og til India Pale Ale det samme i kategorien IPA.

– Det er et enormt skulderklap til Svaneke Bryghus og nogle fine anerkendelser, som understøtter vores videre arbejde med øllet. Samtidig er det nogle gode salgsparametre, som vil styrke vores salgsarbejde. Det vidner om, at vi stadig har fingeren på pulsen, og det i sig selv er særdeles vigtigt i det stærkt konkurrenceprægede marked, vi befinder os i, fortæller administrerende direktør Steen Jespersen hos Svaneke Bryghus i pressemeddelelsen.

Om Magic Dragon Hemp Lager bliver verdens bedste lager, afgøres den 25. august.