Biltema: Derfor vil vi lave kæmpebutik i Rønne

Biltema: Derfor vil vi lave kæmpebutik i Rønne
Det er en del af denne grund ved Vibegård i Rønne, Biltema har kig på. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 18. FEB 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
18. FEB 2022 • 05:30

Der er flere årsager til, at Biltema vil til Bornholm, fortæller administrerende direktør Jacob Borring Møller, som afslører, at kæden har haft kig på flere forskellige lokationer i Rønne udover Vibegård.

 

Biltema håber på at kunne lave en 6.600 kvadratmeter stor butik ved Åkirkebyvej i Rønne. Det fortalte Biltema Danmarks administrerende direktør, Jacob Borring Møller, torsdag morgen til DR Bornholm.

Nu uddyber han over for Tidende, hvorfor Bornholm er et interessant sted at etablere sig for kæden, som allerede har flere end 150 butikker i Norden.

Ikke overraskende skyldes det først og fremmest, at han tror, Biltema kan drive en fornuftig forretning på øen, og det begrunder han med, at befolkningssammensætningen og boligmassen passer godt til det varesortiment, som Biltema tilbyder.

– Det er typisk gør-det-selv-mennesker, der handler meget hos os, og der er mange ældre boliger på Bornholm. Hvis det nu var nye huse, som lå over det hele, så var det her gør-det-selv-koncept måske ikke så aktuelt, siger han og forklarer, at kæden selvfølgelig også gør sig meget i bilreservedele, hvilket han også forventer vil være eftertragtet på Bornholm.

Jeg kalder lidt butikken på Bornholm for mit hjertebarn, for den står højt på ønskelisten

Jacob Borring Møller, administrerende direktør, Biltema Danmark

Den administrerende direktør har da også allerede en fornemmelse af, at mange bornholmere vil købe ind hos Biltema, for de seneste år har han oplevet, at rigtig mange har kontaktet Biltema for at høre, om man kunne få sendt nogle varer til øen.

Dette har dog ikke kunnet lade sig gøre, da Biltema ikke har nogen webshop. Derfor ser Biltema da også Bornholm som et sted på danmarkskortet, der vil være godt at få dækket ind med et varehus.

– Jeg kalder lidt butikken på Bornholm for mit hjertebarn, for den står højt på ønskelisten. Det er et sted, hvor man kan se, at der sker rigtig meget, og det vil være interessant at se, hvordan det vil være at have en butik derover.

– Så hvis der er mange mennesker, som gerne vil vælge os til på Bornholm, så er der et potentiale for, at vi kan få et rigtig godt varehus, siger Jacob Borring Møller. 

Overvejer også mindre varehus

Selvom de fleste af Biltemas varehuse ligger i større byer, så er der også nogle, som er placeret på områder, som er forholdsvist tyndt befolket ligesom Bornholm.

Den administrerende direktør indrømmer, at det er nemmere at holde et varehus i gang et sted, hvor der bor mange mennesker, men indtil videre har kædens varehuse i eksempelvis Thisted og Hjørring klaret sig godt, og det forventer han også, at det vil gøre på Bornholm.

– Vores koncept er "høj kvalitet, lav pris", og det er måske i virkeligheden i områder som disse, hvor vores koncept lever allerbedst, siger han.

Det kan dog være, at Biltema ender med at lave et lidt anderledes varehus i Rønne, end man ser på den anden side af vandet. Det skyldes dog ikke befolkningstætheden, men at det ikke er sikkert, at kæden kan få lov at bygge den store butik ved Vibegård.

– Hvis udbuddet kommer til at foregå (på området ved Åkirkebyvej, red.), og vi kan byde på den, så bliver det muligt at lave et Biltema, som vi laver i Sverige og resten af Danmark. Men vi har kigget på nogle andre lokationer på Bornholm, hvor man måske ikke ville kunne klappe et hus op på 6.500 kvadratmeter, fortæller han.

Det kan blive muligt, at vi vælger at lave et varehus, der er lidt skaleret ned

Jacob Borring Møller, administrerende direktør, Biltema Danmark

Han afslører, at Biltema har kigget på to områder i Rønne, hvoraf den ene ligger bag Ilva og er på 10.000 kvadratmeter inklusiv parkering, som i så fald kunne være en plan B. Det vil i så fald blive en noget mindre butik, men det vil Biltema ikke være afvisende over for.

– Vi har overvejet måske at gå lidt den anden vej, hvor vi laver noget, der er lidt mere skræddersyet, og hvor alle vores produkter måske ikke er til stede på samme måde, som de er i de store varehuse. Så det kan blive muligt, at vi vælger at lave et varehus, der er lidt skaleret ned, siger han.

– Hvis det bliver Vibegårdsvej, så bliver det fuld sortiment. Men vi skal ikke være styret så meget af, at vi vil have en grund på 20.000 eller 30.000 kvadratmeter. Vi skal se, hvad der er muligt, og om vi kan se os selv på en eller anden måde i forhold til at lave en tilpasning til Bornholm.

– Men den overvejelse venter vi med, indtil vi ligesom har overblikket over, om det så bliver en reel mulighed i sidste ende (at købe grunden ved Vibegård, red.). Der er jo stadig et stykke vej endnu, fortæller Jacob Borring Møller, som håber, at der vil komme et udbud på grunden i løbet af efteråret, for så vil Biltema være klar til at byde, købe og gå i gang med projektet.