Sportsprisen er havnet i et Magnus Cort-dilemma

Sportsprisen er havnet i et Magnus Cort-dilemma
LEDER | 16. JAN 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
16. JAN 2023 • 05:30

Hvor mange gange kan man vinde Bornholms Tidendes Sportspris uden at udvande prisen?

I disse år løber et par fantastiske sportsfolk, som er i en klasse, vi meget sjældent ser, rundt og repræsenterer deres land – og Bornholm – på de helt store scener.

Cykelrytteren Magnus Cort og badmintonspilleren Mathias Christiansen begår sig i den absolutte verdenstop i hver deres sportsgren, og de er selvfølgelig på dagsordenen, når der hvert år skal findes nominerede til Bornholms Tidendes Sportspris.

Reglerne giver mulighed for, at modtageren ikke behøver at bo på Bornholm eller være medlem af en bornholmsk idrætsforening, og dermed burde de to sportsmænd jo hvert år være selvskrevne til – som minimum – en nominering.

Men hverken Cort eller Christiansen er at finde på listen over de nominerede i år. Mathias Christiansen har deltaget i et væld af verdens allerstørste badmintonturneringer, og Magnus Cort – kan du huske det? – kørte gennem Danmark iført Tour de France-prikker og vandt senere en etape i Frankrig.

Sikke et par mandfolk. Når Mathias Christiansen smasher fjerbolden i gulvet og giver sig ud i et sejrsbrøl, og når Magnus Cort råber "Fantastisk!" direkte ind i kameraet under Tour de France, så giver det gåsehud på armen og tårer i øjenkrogen. Der er grund til at være stolt af de to fornemme repræsentanter for den bornholmske sport.

Men altså, i år kommer ingen af dem til at vinde Bornholms Tidendes Sportspris, og det ville være en stor fed løgn at påstå, at prisen ikke befinder sig i et dilemma.

Magnus Cort laver for tiden præstationer, som til hver en tid fejer al modstand af banen, når det handler om den bornholmske sport, men komiteen har i år truffet beslutning om at give prisen til én, der bor her.

Det ville på en måde udvande sportsprisen, hvis man hvert år vidste, at – nå ja! – selvfølgelig går den til vores berømte cykelrytter, så derfor balanceres der på en knivsæg i forhold til at give prisen til ham eller til Mathias Christiansen for den sags skyld.

De er blevet hyldet flere gange – også med Bornholms Tidendes Sportspris. Og de fortjener al den hyldest, de overhovedet kan få. Men lige præcis i år – og måske igen næste år – nøjes vi med at hædre dem i spalterne og efterlader scenen til nogle af de andre sportsfolk, der på smukkeste vis giver den gas med de bornholmske farver på tøjet.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?