Leder: Godt gået Vestermarie

Leder: Godt gået Vestermarie
I Vestermarie er de gode til at sætte flaget i åndelig forstand. Selvom byen kun rummer cirka 200 indbyggere, så sætter de stolt flaget gang på gang. Foto: Jens-Erik Larsen
LEDER | VESTERMARIE | ABONNENT | 21. SEP 2021 • 07:30
LEDER | VESTERMARIE | ABONNENT
21. SEP 2021 • 07:30

Byen er et forbillede for os. Lad os tage sagen i egen hånd og løse problemerne.


Der er ingenting, der maner, som et flag, der går til top.

I Vestermarie er de gode til at sætte flaget i åndelig forstand. Selvom byen kun rummer cirka 200 indbyggere, så sætter de stolt flaget gang på gang.

I dag fejrer Vestermarie Bornholms Kulturuge. Vestermaries selvbestaltede borgmester lufter børnene i skoven, spejderne laver bål, og spillemændene spiller op til dans. Der bliver liv i byen, og det er mega godt for flere end bare børnene i Vestermarie.

 

Selvfølgelig er skatteprocenten, huspriser, børnepasning og ungdomsmisbrugere også vigtige faktorer, som vi skal arbejde med for at gøre os attraktive nok til at fortsætte væksten med børnefamilier.

 

Ifølge Bente Johansen fra byens borgerforening skal der liv til for at skabe liv, og her skal ildsjælene på arbejde.

Herfra Tidende lyder en hyldest til Vestermarie og alle de andre, der tager sagen i egen hånd og skaber noget godt for sig selv, deres område og dermed hele Bornholm. Det er liv og aktivitet, der skal til for fortsat at udvikle os både på det nære område i den lokale by og på de store linjer med erhverv, økonomi og klima.

Lige nu mangler vi hunderedevis af arbejdere til at udfylde arbejdstøjet hos både private og offentlige organisationer. Hvis vi skal blive danmarksmestre i at flytte arbejdskraft ovre fra, så er det netop en ø, der er fyldt med ildsjæle, som tager sagen i egen hånd, skaber liv og løser udfordringerne, som kan tiltrække andre. Det er der, man kan se sig selv flytte hen, når der også er et godt arbejde.

Selvfølgelig er skatteprocenten, huspriser, børnepasning og ungdomsmisbrugere også vigtige faktorer, som vi skal arbejde med for at gøre os attraktive nok til at fortsætte væksten med børnefamilier. Men første skridt er os selv i vores egen lille by eller område. Vi skal gøre som Vestermarie og tage sagen i egen hånd, når Kulturugen eller andre ikke har løst vores udfordringer.

Hvis vi gør det med et smil, så vil flere være med. Godt gået Vestermarie, vi håber, det bliver et brag af en kulturdag i aften både for borgmester, skovrider og alle de andre ildsjæle.