Leder: Bornholmske firmaer mestrer sammenhold

Leder: Bornholmske firmaer mestrer sammenhold
35 virksomheder har tilmeldt sig Bornholms Julemarked, der skal løfte os til at blive en julerejsedestination. Foto: Berit Hvassum
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 1. DEC 2021 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
1. DEC 2021 • 05:30

Det er fantastisk, at vores erhvervsliv er så gode til at stå sammen og løfte i flok.

Bornholm kan meget. En af vores styrker er vores erhvervsliv. Både det lokale detailerhverv og vores erhvervssucceser. Vores gode supermarkeder, butikker og virksomheder gør noget, vi skal bygge fremtiden på: De samarbejder.

I det små fra vores egen lille verden har flere end 90 bornholmske virksomheder nu meldt sig i gruppen 'Vi de 92'. Gruppen arbejder for et Bornholm med eget dagblad og en sund fremtid for Tidende. Derfor har de 92 virksomheder samlet sig om en annoncekampagne, der skal skabe opmærksomhed omkring, hvor vigtigt det er for Bornholm at have et privat, publicistisk dagblad. Det er Tidende naturligvis meget glad for. Men de 92 er også et eksempel på bornholmsk sammenhold.

Et andet tilsvarende projekt, der løfter os alle, er Bornholms Julemarked. 35 virksomheder har tilmeldt sig projektet, der skal løfte os til at blive en julerejsedestination. Men udover de 35 detailvirksomheder deltager også kommune, mejeri, flyselskab, dagblad og rederi i at bygge det nye marked op med hver deres form for indsats og støtte. Det er den slags, der gør, at 1 plus 1 bliver mere end 2 her i Østersøen.

Det tredje eksempel på vores erhvervsliv og organisationers samarbejdsevner er planerne om det nye nationale center for grøn energi. Her er Businesscenter Bornholm, Rønne Havn, Center for Regional- og Turismeforskning, Campus Bornholm og Bornholms Landbrug og Fødevarer gået sammen med destinationen, regionskommunen og DTU om at udvikle det nye center, der kan løfte vores ø til at blive endnu mere grøn.

Det er gennem samarbejder som disse, at vi kan trække Bornholms fremtid i en vækstfyldt og bæredygtig retning.

Godt gået.