Gravgaard: Hakon Mikkelsen er et lys i hverdagen

Gravgaard: Hakon Mikkelsen er et lys i hverdagen
LEDER | 22. OKT 2024 • 05:30
LEDER
22. OKT 2024 • 05:30

En mand med hjertevarme, som vi alle bør lade os inspirere af.


Tænk hvis vi alle samlede flasker for at skabe glæde for andre. Det lyder måske som en lille handling, men for Hakon Mikkelsen er det blevet en måde at gøre en stor forskel for beboerne på Snorrebakken.

I tre år har han, med sit uforlignelige hjerte for sine medmennesker, inviteret til tarteletfrokost for beboerne på afdeling A og B – alt sammen finansieret ved at ”samle flasker,” som han humoristisk siger.

Hakon Mikkelsen er et af de mennesker, vi alle kan lære noget af. Han har formået at leve den medmenneskelighed, som mange af os drømmer om at praktisere, men som alt for få formår at gøre til en fast del af hverdagen. Det er ikke penge eller prestige, der driver ham – det er glæden ved at se andre mennesker lyse op, når de får en oplevelse, der bryder den rutineprægede hverdag. Det er den slags handlinger, der ikke nødvendigvis stimulerer Bornholms økonomiske motor, men som uden tvivl får Bornholms åndelige motor til at spinde som en mis.

Hans gestus, der strækker sig fra ugentlige busture til årlige restaurantbesøg, er et smukt eksempel på, hvordan vi alle kan gøre en forskel – også i det små. Hakon viser os, at det ikke altid kræver store handlinger at skabe glæde for andre. Det kræver blot vilje og et ønske om at gøre godt. Og det er værd at hylde. Hans medmenneskelighed skaber mere end blot glæde for de enkelte beboere – det skaber sammenhold, nærvær og en følelse af fællesskab her på vores Bornholm.


Selvfølgelig er det ikke realistisk, at vi alle kan gøre det samme som Hakon Mikkelsen, men vi kan lade os inspirere. Vi kan alle finde vores egen måde at gøre noget godt for andre – store som små handlinger. Og netop i dag, hvor vi ofte er fanget i travlhed og glemmer at række ud til dem omkring os, er det vigtigt at huske, at den slags medmenneskelighed gør en forskel.

Lad os tage Hakon Mikkelsens handlinger som en påmindelse om, at vi alle har noget at give – og at de små gestus kan have en enorm betydning. Bornholm har brug for mennesker som Hakon, og vi kan alle tage del i at skabe en ø, hvor vi passer på hinanden og værdsætter de øjeblikke af glæde, vi kan give videre.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT