Besparelsesforslag vil koste Bornholm dyrt

SYNSPUNKT | ABONNENT | 10. JUN 2024 • 05:30
Af:
Jens Koefoed
DI Byggeri Bornholm
SYNSPUNKT | ABONNENT
10. JUN 2024 • 05:30

Jens Koefoed er bekymret over udvikling på Bornholm.

Med det aktuelle forslag om at skære knap 900.000 kr. i tilskuddet til Business Center Bornholm (BCB) bevæger vi os desværre endnu længere væk fra visionen om 42.000 indbyggere.

Hele fundamentet for visionen hviler nemlig på, at vi på Bornholm skaber gode vilkår, der tiltrækker nye borgere og virksomheder til øen, fastholder de nuværende borgere, og har attraktive vilkår for erhvervslivet.

Gift for lokal vækst

Besparelsesforslaget er gift for de lokale vækstpotentialer, fordi BCB's arbejde hjælper mange virksomheder, fx med at øge deres konkurrenceevne.

Inden for byggebranchen er det bl.a. afgørende at have adgang til en stærk erhvervsservice, der kan hjælpe med at navigere i en kompleks og hurtigt forandrende verden. Uanset om det er miljøkrav, digitalisering og AI eller andre udfordringer, så spiller BCB en central rolle i at klæde virksomhederne på til fremtiden.

Bundplacering

Bornholm har de seneste år haft bundplacering i Dansk Industris årlige måling af den lokale erhvervsvenlighed.

Det er simpelthen ikke godt nok, og det er yderligere bekymrende, at kommunalpolitikerne ikke har en større forståelse for, at stærkt erhvervsliv er en forudsætning for de skatteindtægter, der skal finansiere den borgernære kommunale service.

Uden en velfungerende erhvervsservice vil det være vanskeligt for mange virksomheder at vokse og udvikle sig og dermed bidrage til øens økonomi. Derfor vil jeg kraftigt anbefale, at besparelsen tages af bordet således at initiativ, iværksætteri og virkelyst fortsat er krumtappen i udviklingen af vores dejlige ø.