Villa Nova skal genskabes, som den var i sin storhedstid

Villa Nova skal genskabes, som den var i sin storhedstid
Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 28. OKT 2021 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
28. OKT 2021 • 07:30

Et nyt samarbejde er opstået omkring den gamle festpavillon Villa Nova ved Rønne. Målet er at genskabe stedet, som det var i sin storhedstid. På sigt vil det også kræve en renovering.


En svale gør ingen sommer, men et enkelt arrangement på Villa Nova gør måske Villa Nova til Villa Nova igen, eller være med til det. Den historiske festpavillon i Blykobbe Plantage ved Rønne lægger i weekenden lokaler til et halloween-diskotek for børn. Hvis alt går efter planen, er det det første af mange arrangementer, som Villa Nova selv står for, og som i sidste ende giver stedet den status, det havde, da de gamle bornholmere var unge.

– Vi har valgt at lægge ud med et arrangement for nogle af de yngste bornholmere, så de også får skabt en grobund på Villa Nova, ligesom de ældre allerede har. Men ønsket er at sørge for, at folk i alle aldre kan komme derud til diverse arrangementer, der vil være målrettet deres alder, siger Annika Holst til Tidende.

Hun og Tobias Brandt Krähmer er gået sammen med Jal Micke, som har drevet Villa Nova i de seneste 10 år. Annika Holst og Tobias Brandt Krähmer er aktive i foreningen Dance Vibration, som tidligere har arrangeret fester på Villa Nova. Derigennem har de lært Jal Micke at kende.

– Han spurgte selv, om vi havde lyst til at hjælpe ham med nogle administrative ting. Så snakkede vi noget mere, og vi begyndte at komme mere indover og lave flere arrangementer, som bliver arrangeret af Villa Nova, fortæller hun.

Annika Holst pointerer, at det ikke er Dance Vibration, men specifikt hende og Tobias Brandt Krähmer, som er engageret i Villa Nova.

Man kan mærke historien

Målet for den nye konstellation på Villa Nova er soleklart.

– Vi har et klart håb og ønske om at genoplive Villa Nova, som det var i sin storhedstid, siger Annika Holst.

Der er allerede flere arrangementer i støbeskeen, men hun kan endnu ikke løfte sløret for dem, før de er klar. Hun siger, at holdet på Villa Nova er i tænkeboks og i gang med at udarbejde dem.

Udover Villa Novas egne arrangementer vil det fortsat være muligt at leje stedet til privatfester som bryllupper og konfirmationer. Faktisk er det ofte i den forbindelse, det bliver tydeligt, at stedet har en særlig plads i mange bornholmeres hjerte.

– Man kan mærke det på gæsterne, som alle kommer med deres egen historie eller med andres historier, for eksempel at deres bedsteforældre har været derude. Vi oplever det også, når vi fremviser det til bryllupper og lignende, at når de har fortalt deres bedsteforældre eller oldeforældrene, at det bliver på Villa Nova, så er de ved at græde, fordi de synes, det er så fantastisk, fordi de kommer i tanke om alle deres ungdomsminder derfra. Det er rørende, siger Annika Holst.

Bærende dele er fjernet

Flere fester og arrangementer er ikke det eneste, der mangler, for at Villa Nova kan blive Villa Nova igen. Den gamle dansepavillon trænger til en kærlig hånd, fortæller Annika Holst, som håber, at der vil være lokal opbakning til at få sat den i stand.

– Vi ser på at få renoveret den, så den kommer til at stå rigtig fint igen i forhold til nu, hvor den har lidt med mange ting igennem tiden. Det er vejr og vind, men også at der er blevet fjernet bærende dele, så der ikke må være lige så mange derude, som der har måttet være før, siger hun.

Det vil Villa Nova-holdet gerne have bygget op igen.

– Der håber vi, at der er diverse fonde og et lokalt erhvervsliv i Rønne og på resten af Bornholm, der har lyst til at støtte, siger Annika Holst, som også gerne vil have erhvervslivets opbakning til at få liv i Villa Nova igen.

På sigt kan det være, at hun og Tobias Brandt Krähmer overtager driften helt, fortæller hun, men indtil videre sker det hele i samarbejde med Jal Micke.