Tidligere Noma-kok sejrede i Gudhjem

Tidligere Noma-kok sejrede i Gudhjem
Torsten Vildgaard var bedst, både da det gjaldt forretten og hovedretten. Ud over en check på 40.000 kroner modtog han en Mercedes Benz EQE til fri afbenyttelse i en måned. Foto: Jakob Nørmark
TOPNYHED | GUDHJEM | Lørdag 25. juni 2022 • 18:49

Sol over Gudhjem 2022 blev vundet af erfarne Torsten Vildgaard, mens lokal restauratør strøg til tops i dessertkonkurrencen.

Vinderen af årets store kokkekonkurrence på havnen i Gudhjem blev Torsten Vildgaard. Dommerne bedømte både hans forret og hovedret til at være bedre end de tre konkurrenters, og derfor kunne han sidst på eftermiddagen lade sig hylde af de mange tilskuere.

– Det er en fantastisk følelse. Det er ikke nogen hemmelighed, jeg har haft sommerfugle i maven de sidste par dage, sagde han på scenen, da han fik overrrakt førstepræmien på 40.000 kroner.

Til hovedretten skulle bestå af mindst to udskæringer fra gris, og det var også et krav, at christiansøpersille skulle indgå. Forretten blev lavet af ingredienser, som kokkene ikke kendte på forhånd.

Torsten Vildgaard er ikke fast tilknyttet en restaurant, men arbejder på freelance-basis. Han stillede også op i den store kokkekonkurrence i 2009, og 13 år efter sin debut vandt han Sol over Gudhjem for første gang.

På de sekundære placeringer kom Nick Curtin, David Fischer og Andreas Tancula Møller.

Årets kokkekonkurrence og madmarkedet trak masser af tilskuere og madentusiaster til Gudhjem lørdag eftermiddag. Foto: Jakob Nørmark

Bornholmsk dessert-sejr

I Sol over Gudhjems dessertkonkurrencen var der lokal succes. Daniel Kruse, der driver Det Røde Pakhus i Rønne og Restaurant Molen i Nexø, lavede sammen med Mikkel Maarbjerg dagens bedste dessert.

Undervejs blev der årets kåret vindere i tre kategorier i produktkonkurrencen. I "mad" vandt South Harbour Café med retten "Kylling Pastilla". mens sejren i drikke-kategorien gik til Quench and Tickle for en Sprezzature alkoholfri spritz. Jalm&B, Amass Restaurant og Hansens Is løb med hæderen i "konfekture" for deres "Salty Caramel Sourdough is.

Solen stod lørdag højt over Gudhjem. Kulissen til den prestigefulde, tv-transmitterede kokkekonkurrence kunne ikke være meget bedre eller mere passende til navnet. Foto: Jakob Nørmark

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT