Tidende ved gerningsstedet: Blodrødt stof fra knivoverfaldet

Tidende ved gerningsstedet: Blodrødt stof fra knivoverfaldet
POLITI | RØNNE | ABONNENT | 21. SEP 2021 • 10:30
POLITI | RØNNE | ABONNENT
21. SEP 2021 • 10:30

Tirsdag morgen er værestedet og lejlighederne på Fabriksvej 20 helt afspærret. Der holder en hjemmeværnsbil ude foran, og tre personer fra hjemmeværnet står og holder vagt. Det er tydeligt, at der efterforskes endnu, og gerningsstedet ser ud, som det gjorde siden det voldelige knivoverfald i går.

Ude på græsplænen ved værestedet er der sat fire stole op med endnu en afspærring rundt om. Det ser ud som om, det er mellem de fire stole og lige ude foran lejlighederne og værestedet, at overfaldet har fundet sted. Det meste ligger endnu tilfældigt på græsset, som var det efterladt til videre efterforskning. På græsset ligger en trøje, noget plastic, emballage og noget overrevet stof. Noget af det hvide stof er ikke længere hvidt, men helt rødt af blod.

Ved politiets afspærring står også tre ansatte fra værestedet. Det er tirsdag, og værestedet har lukket hver tirsdag. Men de er mødt op for at få et glimt af, hvad der er foregået på deres arbejdsplads, og måske kan de yde støtte til beboere og brugere af værestedet, men de må ikke komme ind. De har ingen kommentarer.

Ovenpå værestedet ligger almindelige lejemål, hvor flere af lejerne er brugere af værestedet. Flere af dem står også og kigger nysgerrigt ud af vinduet, og nogle er trådt ud foran opgangen med en øl i hånden.

Hanne Ulrich, der er leder af misbrugsbehandling i Bornholms Regionskommune og også leder af værestedet, påpeger, at overfaldet skete uden for åbningstid, og der derfor ikke var noget personale, da overfaldet fandt sted.

– Vi har ikke erfaring med, at der er konflikter, når der er personale på ved værestedet, siger Hanne Ulrich.

Efterlysning

Flere naboer og genboer kigger også ud af vinduerne. En, der bor tæt ved værestedet, står ude foran. Vedkommende har aldrig oplevet, at der har været postyr ved pågældende lejemål omkring værestedet. Derfor var vedkommende også chokeret ved hjemkomsten fra arbejdet.

Her holdt adskillige politibiler og ambulance. Naboen oplevede ikke episoden selv, men tror at det er narkorelateret.

Politiet har senest sagt, at offer og den formodede overfaldsmand kender hinanden. Offeret er stadig i kritisk tilstand, og politiet efterlyser nu den 35-årige Brian Rønn Nielsen, der menes at have begået knivoverfaldet. Ordensmagten beskriver ham som almindelig af bygning, cirka 178 centimeter høj og klædt i en mørk jakke og mørke bukser.

Ser man den efterlyste, skal man ringe til Bornholms Politi og følge deres instrukser.

 


Om værestedet skriver kommunen på sin hjemmeside

Værestedet på Fabriksvej er et åbent anonymt tilbud til socialt udsatte borgere, der ofte også har en eller anden form for misbrug.

Værestedet er et tilbud til de borgere i samfundet, som ikke kan benytte sig af andre etablerede tilbud.

På værestedet kan man altid komme og få en samtale med en medarbejder.

Tre gange om ugen serveres et godt måltid varm mad for billige penge (pris 25,00 kr.)

Derudover tilbyder værestedet socialt samvær og aktiviteter.

Værestedet har få, men klare færdselsregler for almindelig god opførsel, så der er plads til alle.