Stop Madspild får lotteripenge til ny fryser

Stop Madspild får lotteripenge til ny fryser
Betina Mortensen og Ib Tromholt fra organisationen bag Stop Madspild i Rønne modtog gaven på 5.000 kroner fra Lions Club Julelotteri. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 15. MAR 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. MAR 2023 • 05:30

Stop Madspild Rønne har modtaget en donation på 5.000 kroner til brug for indkøb af en ny fryser.

Den glade giver er Lions Club Julelotteri, som dermed er begyndt på uddelingen af overskuddet. Julelotteriet fandt i 2022 sted for 50. gang og var nærmest mere populært end nogensinde. Man kunne i hvert fald melde totalt udsolgt af lodsedler.

– Som noget nyt er det i år Lions Club, der udvælger modtagere af donationer, hvor det tidligere var praksis, at man kunne ansøge julelotteriet om tilskud til et givet formål. Årsagen til den ændrede praksis er, at vi ønsker at give færre, men større donationer til de udvalgte formål, forklarer Carsten Clemmensen fra Lions Club Julelotteri.

Stop Madspild sørger for at indsamle og sortere kasserede madvarer fra en række supermarkeder på Bornholm. Donationen skal sikre, at man har nok frysekapacitet til at opbevare maden. De madvarer, der fortsat er egnet til forbrug, uddeles fire gange om ugen, mandage, onsdage, fredage og søndage klokken 15-16. 

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning