Spidskandidater bakker op om afvisning i døren: 'Vi vidste det jo i forvejen'

Spidskandidater bakker op om afvisning i døren: 'Vi vidste det jo i forvejen'
Lavere Skatter og Afgifters kandidater Martin Tidsvilde og Henrik A. Bøggild fik ikke lov til at komme ind til valgarrangementet på Hotel Green Solution House, fordi de nægtede at fremvise coronapas. Foto: Jacob Jepsen
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 21:00
Jakob Nørmark
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT
16. NOV 2021 • 21:00

Lavere Skatter og Afgifters kandidater Martin Tidsvilde og Henrik A. Bøggild fik ikke lov til at komme ind til valgarrangementet på Hotel Green Solution House, fordi de nægtede at fremvise coronapas.

Beslutningen blev truffet af TV2 Bornholm, der har hyret hotellet til valgarrangementet og stillet private rum og forhandlingslokaler til rådighed for partierne.

De andre spidskandidater har forståelse for, at døren til valgaftenen er lukket for personer uden coronapas.

– Vi har vidst det lige fra, man inviterede os. For sådan en som mig er det rettidig omhu. Jeg har ikke noget imod, at man ikke er vaccineret eller ikke vil testes, men jeg vil helst ikke være i samme rum med dem, siger Kirstine van Sabben fra Bornholmerlisten.

Synd for demokratiet

Også Matilde Lissau, Jacob Trøst og Linda Kofoed Persson pointerer, at alle kandidaterne længe har kendt til vilkårene.

– Det er synd for demokratiet og Martin, at han ikke går ud og får lavet en kviktest, så han kan være en del af festlighederne, siger Matilde Lissau, De Radikales spidskandidat.

– Nu er det på pressens vilkår, fordi TV2 Bornholm har lejet hotellet. Når det er en privat fest, og de sætter rammen af hensyn til deres medarbejdere, er det et rimeligt krav at stille. Jeg synes principielt, at alle skulle kunne være her, men der er også nogle sårbare blandt os, tilføjer Matilde Lissau.

Forhandlinger udenfor

Linda Kofoed Persson er også godt tilfreds med, at coronapas er et krav for at komme indenfor, da det øger trygheden.

– Jeg har skrevet rundt til alle vores deltagere og anbefalet dem at tage en test senest 48 timer inden i aften, siger DF'eren.

Martin Tidsvilde annoncerede i døren, at han ville melde tv-stationen til politiet. Den anmeldelse ville havne hos kolleger til De Konservatives Jacob Trøst, der med spidskandidat-kasketten på synes, at afvisningen af Lavere Skatter og Afgifter er i orden.

 – Vi var jo advaret om, at vi skulle vise coronapas, og i de her tider giver det jo god mening, siger Jacob Trøst, der ikke mener, at det udgør et demokratisk problem, at et parti ikke må komme ind på hotellet.

– Skulle det komme dertil (at de bliver valgt ind, red.), må vi gå udenfor, siger den konservative politikommissær.

Linda Kofoed Persson er enig i, at Lavere Skatter og Afgifter ikke er afsondret fra forhandlingerne.

– Idet det går op for os andre, at de har fået et mandat, ringer vi jo til Martin og spørger, hvor han står henne, siger hun.

Tidende har talt med vagtchefen hos Bornholms Politi. Derfra lyder det:

– Det har vi ingen kommentarer til.