Opstandelse uden for hotel: Parti nægtet adgang til valgaften

Opstandelse uden for hotel: Parti nægtet adgang til valgaften
– Vi har krav på at være med, protesterede spidskandidat Martin Tidsvilde over for vagten, der afviste ham ved døren til valgarrangementet på Hotel Green Solution House i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
KOMMUNALVALG | RØNNE | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 19:37
Jakob Nørmark
Journalist
KOMMUNALVALG | RØNNE | ABONNENT
16. NOV 2021 • 19:37

Lavere Skatter og Afgifters to kandidater blev afvist i døren, da de forsøgte at komme ind til valgarrangementet på Hotel Green Solution House, fordi de nægtede at fremvise coronapas.

– Vi har krav på at være med, protesterede spidskandidat Martin Tidsvilde over for vagten, der afviste ham.

– Det er et politisk arrangement. I kan ikke tillade jer at holde en konstituering, uden alle partier er til stede. 


Martin Tidsvilde og Henrik A. Bøggild, der begge er vaccinemodstandere, blev afvist i døren af vagten, da de ikke kunne fremvise et coronapas. Foto: Jacob Jepsen

Vagten havde af TV2 Bornholm fået besked på, at coronapas var et uomgængeligt krav. På forhånd havde TV2 Bornholm-direktør Jan Jørgensen orienteret Lavere Skatter og Afgifter, hvis kandidater begge forholder sig meget skeptisk til sygdommen og håndteringen af den, om de gældende regler.

Efter et par minutters mundhuggeri dukkede production manager Lasse Lundø Pedersen op ved døren.

– Martin, det fører ingen steder hen. Hvis du ikke har et gyldigt coronapas, kan du ikke komme ind. Vi afholder et privat arrangement, hvor vi har inviteret alle politikerne, sagde tv-stationens tekniske chef til de to frustrerede kandidater.

Martin Tidsvilde trak sig herefter væk fra indgangen. Til Tidende forklarer han, at der efter hans vurdering i bekendtgørelsen om coronapas findes en undtagelse for politisk meningsdannende møder, som han mener, bør omfatte valgaftenen og konstitueringsforhandlingerne på Hotel Green Solution House.