Slæbebåd er klar i Polen: Bjærgning ventes at begynde her til morgen
Aktionen for at trække Beaumaiden fri af Nyker Rev ventes at gå i gang tidligt onsdag morgen, oplyser Forsvarets Operationscenter tirsdag aften. Foto: Jacob Jepsen

SØFART | SORTHAT-MULEBY
19. OKT 2021 • 20:45
Jakob Nørmark
Journalist

Slæbebåd er klar i Polen: Bjærgning ventes at begynde her til morgen

Den endelige godkendelse af bjærgningsplan ventes at blive godkendt tirsdag aften.

Arbejdet med at trække det hollandske fragtskib Beaumaiden fri af Nyker Rev ventes at gå i gang, inden solen står op i morgen tidlig.

– Vi håber på at starte bjærgningen i nat. Slæbebåden skulle komme fra Swinoujscie. Der er 70 sømil herop, så den skulle gerne kunne være her på fire-fem timer, fortæller orlogskaptajn Stig Olsen fra Forsvarets Operationscenter.

Ganske vist er godkendelsen af bjærgningsplanen ikke på plads, men de danske myndigheder er på grund af vejrudsigten indstillet på at ekspedere sagen med ekspresfart.

– Planen er ikke godkendt endnu, for vi har ikke set den. Vi er nok ikke så kritiske i forhold til at få den godkendt, for vejret er imod os. Når man opvejer fordele og ulemper, kan man godt leve med en mindre god plan, siger Stig Olsen.

Bjærgningsplanen er fortsat under udarbejdelse, men den formelle godkendelse ventes at falde på plads i løbet af aftenen, meddeler Forsvarets Operationscenter.

– Allerbedste case er, at vi begynder at trække i skibet klokken 4 i nat, siger orlogskaptajn Stig Olsen og tilføjer, at klokken 6 nok er et mere realistisk bud på starttidspunktet.

Tirsdag eftermiddag har der været afviklet møder med forsikringsagenten, der er involveret i bjærgningen af det 88 meter lange fragtskib, der natten til mandag gik på grund 300 meter fra kysten.

– De har store interesser i at lave en god plan, for det er store værdier, de skal redde.

DMI melder i de tidlige morgentimer om en middelvind på 11 meter i sekundet og vindstød på 16 meter i sekundet.Flere nyheder