Skoleskib besøger øen under Folkemødet

Skoleskib besøger øen under Folkemødet
Skoleskibet Athene fra Fiskeriskolen i Thyborøn kommer til Rønne i forbindelse med Folkemødet. Foto: Fiskeriskolen i Thyborøn
| 9. JUN 2021 • 08:18
Henrik Nielsen
Journalist

9. JUN 2021 • 08:18

UDDANNELSE

For et par måneder siden kom det frem, at skoleskibet Georg Stage gæster Bornholm i forbindelse med Folkemødet. Faktisk er det planen, at den tremastede fuldrigger skal ligge i Allinge Havn under den politiske festival. Nu viser det sig, at endnu et skoleskib kommer til øen midt i juni. Det er skoleskibet Athene.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Athene er skoleskib for Fiskeriskolen i Thyborøn, og det besøger efter planen Rønne den 17.-19. juni i forbindelse med anden udgave af sommertogtet "Jeg fisker med vilje".

Sidste år sejlede skibet med succes på tur og besøgte seks udvalgte havne i Nord- og Vestjylland. I år gentages succesen med besøg i 15 havnebyer i løbet af juni.

– Vi er klar over, at Bornholm er ekstraordinært ramt af store kvotenedskæringer i Østersøområdet. Men til trods for at fiskeriet er temmelig presset i øjeblikket, fortsætter vi ufortrødent med rekruttering af nye elever. Skoleskibet Athene har flere gange deltaget i Folkemødet på Bornholm, og her har vi også kunne få mange politikere i tale om unges muligheder inden for fiskeriet, fortæller konsulent Bent Bro fra Fiskeriskolen i en mail til Bornholms Tidende.

Han glæder sig til at komme ud i det danske land og dele en masse positive fortællinger om fiskeriet. Efter en lang periode med flere negative overskrifter om fiskeriet er det vigtigere end nogensinde før også at få fortalt de mange positive fortællinger, der er om fiskeri, mener han.

Under besøget kan man møde elever og uddannelseskonsulenter fra Fiskeriskolen i Thyborøn.