Rune Holm i København, og konklusionen er: Det kan ikke være meget bedre

Rune Holm i København, og konklusionen er: Det kan ikke være meget bedre
Den bornholmske tilflytterguide foran Scandic Copenhagen fredag, hvor han har sit "københavnerkontor". Privat foto
TILFLYTNING | BORNHOLM | ABONNENT | 9. OKT 2021 • 17:56
TILFLYTNING | BORNHOLM | ABONNENT
9. OKT 2021 • 17:56

Tilflytterguiden er jævnligt i København for at holde møder med potentielle tilflyttere. Fredag tror han på, det gav pote.

Den bornholmske tilflytterguide, Rune Holm, har fredag været en tur i København for at se, om han kunne sikre, at vi bliver lidt flere bornholmere i den nærmeste fremtid.

Det fortæller han på Facebook, hvor hans konklusion også er:

Det gør vi.

Altså, bliver flere.

 

Det gode er, at når jeg møder dem,
har de jo allerede tænkt tanken,
at det måske kunne være noget
for dem at komme til Bornholm

 

Yderligere oplyser han, at han i løbet af fredagen havde besøg syv familier, som ville høre nærmere om Bornholm og mulighederne for at flytte hertil.

Et par, fortæller han, har allerede huset på plads – velkommen til! – men mangler midlertidig bolig og kontorplads indtil overtagelsen. Dertil manglede parret et godt sted at kunne undervise i dans, men Rune Holm oplyser, at han fandt på flere muligheder til dem.

Han holdt også møde med en biolog og hendes søn.

– Vi talte lidt om muligheder for job, plads i børnehave med mere. Der er cv på vej, som vi skal sende ud til virksomhederne, fortæller han på sit Facebook-opslag.

En stor familie med to voksne, svigermor og tre børn mødtes han også med. Hun er sygeplejerske, og han er ejendomsmester.

– Vi talte om job og mulighed for bolig med mere. De kommer inden for seks måneder er min vurdering, fortæller tilflytterguiden.

Han havde også et godt møde med en, som er leder hotelbranchen samt med en familie med to unge mennesker.

– Han er fysioterapeut, og hun skal være elev et halvt år, men de kunne måske godt tænke sig at blive på Bornholm, så vi drøftede forskellige scenarier, noterer Rune Holm og fortæller endelig, at han også havde besøg af en ny sosu-hjælper, som allerede er sat i kontakt med kommunen, som mangler medarbejdere.

Han runder sit opslag således af:

"Solen skinner livet er godt, og DAT bringer mig hjem til Bornholm på bare 30 minutter. To rejser, syv møder og nye bornholmere på vej. Det kan ikke være meget bedre".

Det giver pote

Til tidende.dk fortæller Rune Holm, at han jævnligt tager til København og mødes med potentielle tilflyttere, som han har lavet aftaler med, på Scandic Copenhagen i hjertet af hovedstaden.

– Hotellet er blevet mit københavnerkontor, siger han.

– Der holder jeg halvtimesmøder med folk cirka hver 14. dag eller en gang om måneden, alt afhængigt af hvor stor efterspørgslen er.

Hvor ofte oplever du, at de møder giver pote, og at folk rent faktisk flytter?

– De møder giver rimelig god pote. Fredag var der jo eksempelvis nogen, som allerede havde købt hus, men havde brug for at få de sidste detaljer på plads. Andre er helt nye, og så skal jeg måske i gang med at hjælpe dem til at få lån til et hus eller job på Bornholm, så de har mulighed for at flytte hertil. Så nogen lander om en måneder, andre om fire år. Det svinger meget, siger Rune Holm.

Hvor seriøse er folk i forhold til deres ønske om at flytte til Bornholm, når du møder dem?

– De er ret seriøse. Det gode er, at når jeg møder dem, har de jo allerede tænkt tanken, at det måske kunne være noget for dem at komme til Bornholm. Vi er det stykke længere henne i processen.

Og så er der nogle praktikaliteter, de gerne vil høre, om du eventuelt kan hjælpe dem med?

– Præcis.

Og nu konkluderer du altså, at nogle af dem, du mødte fredag, er du rent faktisk sikker på flytter til Bornholm?

– Ja, det kan jeg jo se og høre på dem. Det er gerne en meget forskelligartet skare, men for eksempel en sygeplejerske ved jeg jo, jeg kan finde job til, siger Rune Holm.

– Og nogle gange taler vi også om muligheden for, at den ene part i et parforhold kan pendle i en periode, og så vender vi i den forbindelse logistikken i det at rejse frem og tilbage, indtil begge parter eventuelt får job på Bornholm.