Povl Anker og 160 soldater deltager i kæmpe militærøvelse
Povl Anker er stillet til rådighed for øvelsen fredag aften, og der er indgået en aftale om, at en af rederiets medarbejdere skal være klar til at modtage radioopkald samme aften. Foto: Berit Hvassum

FORSVAR | BORNHOLM
17. SEP 2021 • 15:26

Povl Anker og 160 soldater deltager i kæmpe militærøvelse

Mere end 1.000 soldater indgår i weekendens store militærøvelse i Østdanmark – den største siden covid-19-nedlukningen. 160 af deltagerne er på Bornholm og øvelserne herovre foregår både til lands og i vandet. Og i Rønne Havn.

Øvelsen holdes af Hjemmeværnet sammen med Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og politiet.

I øvelsen indgår desuden repræsentanter fra frømandskorpset og specialstyrker fra Special Operations Kommandoen – et kommandocenter for fælles operationer mellem specialstyrkekommandoer i de forskellige værn.

I øvelsen deltager også patruljefartøjet Hjortø.

Hos Bornholmslinjen har man ikke kendskab til detaljerne, men Povl Anker er stillet til rådighed for øvelsen fredag aften, og der er indgået en aftale om, at en af rederiets medarbejdere skal være klar til at modtage radioopkald samme aften.

Øvelsen afsluttes på Bornholm med samling på Raghammer lørdag klokken 17.20 med deltagelse af hjemmeværnets øverste chef, generalmajor Jens Garly.

Det oplyser Kimmi Holm fra hjemmeværnets landsdelsregion øst.

 


Træner militære færdigheder

Øvelsen foregår på Sjælland, Bornholm og Lolland-Falster. Her trænes mange forskellige militære færdigheder. Ud over øvelse af evnerne til at passe på allierede styrker, som kaldes værtsnationsstøtte, vil der under øvelsen samtidig blive trænet samarbejde med store dele af Forsvaret, politiet, lufthavne, Bornholmslinjen og Beredskabsstyrelsen.Flere nyheder