Politisk udvalg standser plan om betalingsparkering

NYHED | 22. JUN 2023 • 23:07
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED
22. JUN 2023 • 23:07

Et enigt økonomiudvalg har ifølge TV 2/Bornholm afvist oplægget til betalingsparkering, efter eksterne rådgivere pegede på mangler i kommunens arbejde.

 

På torsdagens møde i økonomi- og klimaudvalget er oplægget til en betalingsparkeringsordning blevet droppet, skriver TV 2/Bornholm. René Danielsson (DF), der deltog i mødet, oplyser til tv-stationen, at et enigt udvalg traf beslutningen og dermed fulgte administrationens indstilling om ikke at anbefale ordningen.

Det er dermed anden gang, at politikerne trækker stikket midtvejs i den politiske behandling af betalingsparkeringen, efter at kommunen har fået ekstern rådgivning. 

Denne gang er det advokatfirmaet Civitas, som har peget på, at der ville være en høj grad af sandsynlighed for, at regionskommunens foreslåede parkeringsordning ville underkendes i en eventuel retssag. Problemet er ifølge advokatfirmaet, at ordningen i for høj grad fremstår som et middel til at øge kommunens indtægter frem for at handle om regulering af trafikken.

Betydelig risiko

Civitas anbefalede kommunen at udarbejde materiale med et mere tydeligt trafikfagligt skøn, som forholder sig til en geografisk afgrænsning, priser samt perioden og tidsrummet, hvor ordningen skal være gældende.

"Følges denne anbefaling ikke, er der efter vores vurdering en betydelig risiko for, at Bornholms Regionskommune i en eventuel efterfølgende retssag vil have vanskeligt ved at sandsynliggøre, at de trafikadfærdsregulerende hensyn har været afgørende for betalingsparkeringsordningen", skrev advokatfirmaet i notatet.

Kommunen skønnede, at ordningen fra 2024 ville generere nettoindtægter for 6,35 millioner kroner. Parkeringsoplægget med en foreslået licensordning omfattede de centrale dele af Rønne, Nexø, Allinge, Sandvig, Svaneke og Gudhjem.

Det var Enhedslisten, Socialdemokratiet og Venstre, der under budgetforhandlingerne besluttede at indføre udbredt betalingsparkering på Bornholm. Ordningen skulle være trådt i kraft i år.