Plejehjem er med til at give byen en helhed

Plejehjem er med til at give byen en helhed
Kaj Erik Mortensen er tilfreds med, at politikerne ser ud til at ville bevare Toftegården. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 6. MAJ 2021 • 14:39
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
6. MAJ 2021 • 14:39

ÆLDRE

I flere år har det nærmest været taget for givet, at Plejehjemmet Toftegården i Hasle skulle tages ud af drift i løbet af kort tid – og måske endda rives ned. Men nu synes der at være politisk tilslutning til at renovere og bevare Toftegården.

Det skaber glæde i Hasle, hvor formanden for Hasle Byting, Kaj Erik Mortensen, siger:

– Det ligger os meget på sinde, at vi har en sådan institution i byen. Toftegården tilfører et samfund noget. Folk kommer til for at besøge, og det skaber liv. Jeg glæder mig hver gang, når jeg går i kolonihaven og ser, at nogen er ude at gå tur med en af de gamle i kørestol.

– Plejehjemmet er med til at give en helhed. Vi har børnehaver, vi har en skole, vi har arbejdsliv, og så har vi også et sted, hvor man kan bo i de sidste år, siger Kaj Erik Mortensen.

Det ser samtidig ud til, at politikerne endnu en gang vil beslutte en udsættelse af et plejecenterbyggeri (Bykær) mellem Haslehallen og omfartsvejen Bykærvej. Det tager man stille og roligt i bytinget.

– Vi har selvfølgelig en drøm om, at Bykær ville være med til at bane vejen for, at der også kunne bygges andre boliger i området indenfor omfartsvejen. Men det værste scenarie for os ville trods alt være, hvis kommunen havde besluttet at lukke det hele ned, så vi hverken havde plejehjem eller plejecenter, siger Kaj Erik Mortensen.