Toftegårdens boliger bliver ikke større, men de opgraderes

Toftegårdens boliger bliver ikke større, men de opgraderes
Plejehjemmet Toftegården står muligvis foran en større istandsættelse efter nogle år, hvor der ikke er brugt mange penge på vedligeholdelse, fordi planen var, at plejehjemmet skulle lukke. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 6. MAJ 2021 • 09:40
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
6. MAJ 2021 • 09:40

ÆLDRE

En istandsættelse af Plejehjemmet Toftegården i Hasle vil især handle om en opgradering af de 35 boliger, fremgår det af sagen, som i denne uge har været på dagsordenen i både social- og sundhedsudvalget og i natur- og miljøudvalget.

Boligarealet vil ikke blive udvidet, og der bliver heller ikke tale om at sammenlægge to boliger til én bolig. Der er i stedet fokuseret på nye overflader i boligerne samt en total modernisering af wc/baderum, hvor der er beregnet helt nye installationer samt nye moderne velfærdsløsninger omkring sanitet og badeforhold.

Boligerne – eller stuerne – på Toftegården er på 16 kvadratmeter, og de består af en forstue, et badeværelse og et værelse. Der er fra alle stuer udgang til en lille terrasse.

Kommunens Ejendomsservice har vurderet bygningsmassen på Toftegården for det tilfælde, at politikerne enten vælger ikke at bygge det planlagte Plejecenter Bykær, og borgerne dermed bliver boende på Toftegården, eller man vælger at beholde Toftegården samtidig med, at man bygger nyt.

Det har resulteret i et notat med et anlægsbudget for en istandsættelse af Toftegården. Den skitserede istandsættelse vurderes at løbe op i 42 millioner kroner eksklusive moms.

Ejendomsservice oplyser, at der ud over de nævnte opgraderinger af boligerne påtænkes gennemført blandt andet en retablering af ventilationsanlæg, renovering af varmeanlæg, nye lysarmaturer, klimaskærm (blandt andet isolering af ydervægge) og udskiftning af vinduer og døre.