'Vi er glade for endelig at være i direkte dialog'

| ABONNENT | 14. NOV 2019 • 19:17
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
14. NOV 2019 • 19:17
Kommunen og Svartingedal Skoles bestyrelse har nedsat en arbejdsgruppe, der skal skabe et fælles økonomisk overblik for skolens ønske om at etablere en overbygning med 7.-9. klasse.

Det blev resultatet af det første møde mellem repræsentanter fra kommunens skoleadministration og skolebestyrelsen i Hasle, oplyser Britta Rahm, formand for skolebestyrelsen.

– Vi er glade for nu endelig at være i en direkte og åben dialog forankret i kommunalt regi, siger Britta Rahm.

På Svartingedal Skole har man i lang tid arbejdet på at overbevise politikerne om, at en overbygning på skolen er en god idé. Flere forældre og børn vil vælge den bornholmske folkeskole til, argumenteres der. Svartingedal fik ekstra vind i sejlene, da skolen i skoleundersøgelsen fra 2018 skilte sig positivt ud fra de andre folkeskoler på øen, og skolen har oplevet elevfremgang.

På baggrund af en henvendelse til kommunen, udarbejdede skoleadministrationen et notat, hvoraf det fremgår, at en overbygning på skolen ikke er bæredygtig på nuværende tidspunkt. Svartingedals bestyrelse fremsendte et svar med egne beregninger, hvor man kom frem til et andet og for skolen langt mere positivt resultat.

Politisk behandling

I sidste uge var overbygningssagen for første gang til politisk behandling, da børne- og skoleudvalget tog til efterretning, at der indledes en fælles proces for at:

”Sikre, at der skabes en fælles forståelsesramme omkring de opstillede udfordringer ved at etablere en overbygning før det vurderes økonomisk bæredygtigt, samt at indgå i en proces, hvor man i samarbejde kan forholde sig til Svartingedals ønske om at etablere en overbygning”.

– Vi håber naturligvis, at arbejdet ender med at indgyde bredt kommunalpolitisk mod til at tænke visionært ved at tildele os en overbygning på lige fod med alle øens andre skoler, siger Britta Rahm.