'Et kæmpe arbejde for Bornholms kunst- og kulturliv'

| ABONNENT | 6. NOV 2019 • 16:14
Af:
helene-hoem
| ABONNENT
6. NOV 2019 • 16:14
Formand for Kunst- og Kulturforeningen på Svanekegaarden Vibeke Eskesen står i spil til at modtage kommunens Kulturpris 2019.

”Vibeke har i de sidste 11 år udført et fantastisk og uegennyttigt arbejde for Svaneke Kunst- og Kulturforening, hvor hun har arrangeret koncerter, foredrag, forfattercauserier, lyrikoplæsninger, klassisk musik, kunstudstillinger og meget mere. Alt dette altid udført med sjældent set ildhu og entusiasme - og altid med et smil og et godt humør. Vi er mange, som gerne ser Vibeke modtage anerkendelse for det kæmpe arbejde, hun udfører for Bornholms kunst- og kulturliv.”

Sådan skriver Dennis Støvring, der har indstillet hende til prisen.

Vibeke Eskesen er en af i alt otte indstillede kandidater, der skal vælges imellem, når Job-, Udviklings og Fritidsrådet i dag har udvalgsmøde.

Vibeke Eskesen, der oprindelig er fra Vestjylland og har et mangeårigt virke som underviser og oversætter bag sig, står på 12. år i spidsen for Svanekegaardens Kunst- og Kulturudvalg som formand.

– Det betyder alt at have Vibeke Eskesen siddende der, for hun er fuldstændigt fantastisk til at søge fonde, siger Jette Spangsby, der har siddet med som menigt bestyrelsesmedlem i adskillige år.

– Hun kommer også i de rigtige cirkler, både ovre og her, så hun har et stort netværk, ikke mindst i kraft af sin ægtemand forfatteren Peter Poulsen. Hun er simpelthen så god til at motivere fondene til at give os nogle penge, og det betyder, at vi kan boltre os i de bedste navne, både til kulturarrangementer som f.eks. forfatteraftnerne og i kunstkredse til udstillingerne. Derfor har vi også en kolossal opbakning fra vores medlemmer. De fornemmer jo, at der altid er noget godt at komme for. Det er udelukkende hendes fortjeneste, at vi er inde i så god en cirkel lige nu. Vibeke Eskesen sidder også Fonden Svanekegaardens bestyrelse og forretningsudvalg.

Regionskommunens Kultur -og Idrætspris udbetales som et kontantbeløb på maks. op til 10.000 kr.