Nyt stenkast på E65 mandag morgen:  Svensk politi var straks til stede
Klokken 7.30 mandag morgen fik svensk politi endnu en anmeldelse om en dansk bil, der netop var blevet ramt på E65 nær afkørslen mod lufthavnen i Sturup. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller

STENKAST | SVERIGE | GRATIS
12. JUL 2021 • 11:42
Sofie Møller
Journalist

Nyt stenkast på E65 mandag morgen: Svensk politi var straks til stede

Klokken 7.30 mandag morgen fik svensk politi endnu en anmeldelse om en dansk bil, der netop var blevet ramt på E65 nær afkørslen mod lufthavnen i Sturup. Politiet rykkede straks ud, men der er desværre ikke blevet pågrebet en gerningsmand. Det fortæller Ewa-Gun Westford, presseansvarlig hos Polisregion Syd.

– Vi satte gang i en større politiaktion med stort mandskab og droner, og vi er stadig til stede ved gerningsstedet, siger hun til Tidende sent mandag formiddag.

Til trods for at det svenske politi endnu ikke har fundet en gerningsmand, gjorde den danske bilist det helt rigtige, fortæller Ewa-Gun Westford.

– Vi er meget taknemmelige for, at den danske bilist ringede til os med det samme. Så snart det skete, standsede han og ringede op, så vi kunne rykke ud lige efter, det var sket, fortæller hun.

– Det er altså utrolig vigtigt, at bilisterne ringer med det samme, da det er vigtigt for efterforskningen at komme ud så hurtigt som muligt.

Andre stenkast

Det er en metode, som svensk politi vil fortsætte med at gøre brug af.

– Vi tror, det er den bedste måde at fange gerningsmændene på, da det giver os nogle nye oplysninger hver gang at være der hurtigt, siger Ewa-Gun Westford og fortæller, at man dog også arbejder med andre metoder, men dem kan hun ikke komme nærmere ind på.

– Det er klart, at efterforskningen indebærer andet end at være hurtigt fremme på gerningsstedet, men det er ikke alt politiarbejde, vi kan fortælle om til offentligheden, siger hun.

I løbet af weekenden har der været to stenkast, den ene var ikke på E65. Ewa-Gun Westford fortæller, at man lige nu er i gang med at efterforske disse stenkast nærmere, da det endnu er uvist, om de er forbundet med de andre stenkast.

Politiet var hurtigt fremme på E65. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller

 Flere nyheder