Ny bestyrelsesformand arbejder for en af Rønne Havns største kunder

Ny bestyrelsesformand arbejder for en af Rønne Havns største kunder
Jess Christian Persson fra Dansk Folkeparti skal efter planen være ny bestyrelsesformand for Rønne Havn A/S. Han arbejder som skibsfører i Bornholmslinjen, og derfor er jurister blevet bedt om at vurdere, om der er et problem med inhabilitet. Arkivfoto: Berit Hvassum
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT | 19. NOV 2021 • 11:30
Henrik Nielsen
Journalist
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT
19. NOV 2021 • 11:30

Jurister i både regionskommunen og Rønne Havn A/S samt Molslinjen er blevet bedt om at forholde sig til, om det er problematisk, at Jess Christian Persson bliver formand for Rønne Havn.

Allerede under konstitueringsforhandlingerne på Green Solution House blev det aftalt, at Dansk Folkeparti skulle have posten som bestyrelsesformand i Rønne Havn A/S. Alligevel blev der først sat navn på den nye havneformand torsdag aften, og det skyldes, at han arbejder for en af havnen store kunder, Molslinjen.

Den nye formand er Jess Christian Persson, der arbejder som skibsfører i Bornholmslinjen. Det har rejst spørgsmål om habilitet, og det er stort set afklaret, fortæller gruppeformand Linda Kofoed Persson.

– Vi kan ikke forestille os, hvad det skulle være, for Jess er et eller andet sted bare chauffør på en færge. Vi har bedt nogle jurister om at vurdere, om der kan blive noget inhabilitet. Kommunens jurister kan ikke umiddelbart se, at han er generelt inhabil, men vi beder selvfølgelig også havnens jurister om at kigge på, om de ser noget problem i det, siger hun.

Derfor er hun næsten 100 procent procent sikker på, at bestyrelsesformanden i Rønne Havn A/S hedder Jess Christian Persson efter nytår. Det bliver der kun lavet om på, hvis havnens jurister kommer tilbage med en meget klar besked om inhabilitet, siger hun.

I kontakt med arbejdsgiver

Det har hele tiden været Linda Kofoed Perssons tanke, at Jess Christian Persson skal være formand for Rønne Havn. Han vil være den bedste mand til opgaven, siger hun om sin parti- og ægtefælle.

– Han har siddet i Rønne Havns bestyrelse i otte år og de seneste fire år som næstformand, så derfor synes vi, det vil sikre god kontinuitet i det arbejde, der er i gang og har været i gang i mange år på Rønne Havn, siger hun.

Det er ikke kun jurister i regionskommunen og på Rønne Havn, der forholder sig til udpegelsen af Jess Christian Persson. Han har også været i kontakt med sin arbejdsgiver for at høre, om den ser nogen problemer i, at han bliver bestyrelsesformand.

– Det kunne godt være, at de syntes, det ikke var så smart. Men han har fået opbakning fra sin arbejdsgiver til, at det kan han godt varetage, og det er rart, synes vi, siger Linda Kofoed Persson.

Hun kan heller ikke forestille sig, at havnens jurister ser nogen problemer i det.

– Hvorfor skulle der så ikke have været et problem, mens han sad som næstformand? Derfor føler jeg mig 99,999 procent sikker på, at det ikke kommer til at give problemer, og derfor er det selvfølgelig Jess, der skal være formand dernede, siger Linda Kofoed Persson.