Natur Bornholm er allerede blevet vildere

Natur Bornholm er allerede blevet vildere
Arkvfoto
| ABONNENT | 13. FEB 2021 • 08:26
| ABONNENT
13. FEB 2021 • 08:26

NATUR

Peter Haase fra oplevelsescenteret Natur Bornholm i Aakirkeby er stærkt begejstret for tanken om at gøre Borholm til en endnu vildere ø.

– Vi er allerede hoppet på den der "Vild med Vilje"-trend og har besluttet at lade græsarealet ved vores parkeringsplads gå i blomst i stedet for at slå det. Og vi er opså holdt op med at slå græsset langs stierne, siger Peter Haase, der minder om, at Bornholm allerede er ret vild i forvejen.

– Det skal vi stå sammen om at synliggøre, siger han.


Peter Haase lader græsset på Natur Bornholms grønne arealer stå i blomst. Arkivfoto: Allan Rieck

Natur Bornholm taler løbende med kommunen om naturtiltag og naturpleje, men det er Peter Haases håb, at omsorgen for naturen breder sig til befolkningen. Det gælder også konkurrencen om at blive landets vildeste kommune.

– Hvis det skal give mening, skal vi have folk med. Og lige nu er der momentum, det er som om, folk har fået øjnene op for naturen, siger Peter Haase.

 


Vild Med Vilje

er en dansk forening der har til formål at ændre græsarealer i Danmark til mere natur- og miljøvenlig græsarealer. Dette sker ved et opgør med den trimmede græsplæne og hyppige græsslåning, i stedet høstes græsarealerne med le eller maskine 1 til 2 gange om året, derved bliver græsarealerne til en mangfoldig blomstereng med stor variation af planter og insekter. Vild Med Vilje blev grundlagt i 2011 som et lokalt projekt i København, er senere blevet landsdækkende med flere professionelle aktører.